Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Zo verminder je je klimaatbelasting

Wist je dat een retourtje Thailand met twee personen voor meer uitstoot van broeikasgassen zorgt dan het jaarlijkse stroom- en gasverbruik van een gemiddeld huishouden? Ontdek hoe je in enkele grote, simpele stappen jouw milieubelasting drastisch vermindert.

Lees meer

Actueel

Bereken_uw_CO2_uitstoot-2011.jpg
22 mei 2015

Zo heb je voor altijd plezier van je vakantiegeld

Heb jij je vakantiegeld ook al binnen? Hier lees je hoe jij en de wereld om je heen er zoveel mogelijk plezier van hebben.

Lees verder
cvketel-def.png
01 mei 2015

Zonneboiler of nieuwe HR-ketel? Doe het voor 1 juli!

Tot 1 juli geldt voor de installatie van cv-ketels, zonneboilers en zonnepanelen het verlaagde btw-tarief van 6 in plaats van 21 procent. Door de werkzaamheden voor die datum te laten verrichten ben je goedkoper uit. Isolatie blijft gelukkig onder het lage btw-tarief vallen.

Lees verder
droger-vrouw.jpg
24 mrt 2015

De waslijn is de groenste droger

Aan de waslijn wordt je was gratis en zonder milieubelasting droog. Een droogbeurt in de wasdroger gebruikt drie à vier keer zoveel stroom als de voorgaande wasbeurt in de wasmachine. Iedere keer dat je de was aan de lijn hangt was je dus eigenlijk vier keer gratis. Benieuwd waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe droger?

Lees verder
koelkast-vrouw-shut_7890388.jpg
17 mrt 2015

Nieuwe koelkast goed voor milieu en portemonnee

Vandaag in Metro: nieuwe superzuinige koelkasten gebruiken zoveel minder stroom dan oudere, dat het goed is voor het milieu om een werkend exemplaar te vervangen door een nieuwe A+++. Ook financieel is het interessant. Vuistregel: een koelkast van ouder dan zeven jaar kan weg. Benieuwd hoe het zit in jouw situatie?

Lees verder
lekkere-recepten-restjes-2012.jpg
16 mrt 2015

Foodbattle: wie verspilt het minste voedsel?

Een Nederlander gooit gemiddeld een kilo goed eten per week in de vuilnisbak. Dat kost een gezin met twee kinderen op jaarbasis 600 euro. Vandaag gaat een 'Foodbattle' van start om te zien wie in drie weken tijd de meeste voedselverspilling kan vermijden.

Lees verder
  • Wij werken
    samen
    met

  • DD_RGB logo.jpg