Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Welke klimaatklapper kies jij?

Je huis isoleren, vaker met de fiets, minder vlees eten: met al deze maatregelen verminder je jouw uitstoot van het broeikasgas CO2. Welke klimaatklapper kies jij?

Lees meer

Actueel

klimaatklapper vervoer 106x81.jpg
05 okt 2015

Welke klimaatklapper kies jij?

Je huis isoleren, vaker met de fiets, korter douchen of minder vlees eten: met al deze maatregelen verminder je jouw uitstoot van het broeikasgas CO2. Welke klimaatklapper kies jij?

Lees verder
cvketel-282x212.png
17 sep 2015

Energielabel voor cv-ketels: haal nog meer uit je ketel

Vanaf 26 september 2015 krijgen nieuwe cv-ketels een energielabel. In Nederland worden vooral HR-ketels met een zuinig A-label verkocht.

Lees verder
Wesp_300x300.png
17 aug 2015

Tips tegen wespen waar je iets van opsteekt

In toenemende mate teisteren wespen ons land. Vooral in de tuin en op terrassen bezorgen ze veel overlast. Rond de periode van het nestverval, eind augustus, worden wespen bijzonder agressief.

Lees verder
naaimachine.jpg
03 aug 2015

Test je kennis over duurzame kleding

Wat zijn milieuvriendelijke kledingmaterialen? Is duurzame mode altijd duurder? Milieu Centraal wil de fabels over duurzame kleding in kaart brengen en heeft hiervoor een enquête opgesteld. De resultaten van de enquête geven richting aan de campagne Your Fashion Facts, die in het najaar van start gaat.

Lees verder
zonnepanelen plaatsen 2.jpg
09 jul 2015

Geen geschikt dak, toch zonnepanelen

Wil je graag zonne-energie stimuleren, maar heb je geen geschikt dak voor zonnepanelen? Dan kan je meedoen met een gezamenlijk project. Er zijn verschillende nieuwe initiatieven!

Lees verder
  • Wij werken
    samen
    met

  • DD_RGB logo.jpg