Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Veel vragen over voorlopig energielabel

In januari en februari vinden alle huiseigenaren van Nederland een voorlopig energielabel op hun deurmat. Dit zorgt voor veel vragen. Ben jij ook benieuwd wat het energielabel voor jou betekent? Je vindt het antwoord op veel gestelde vragen op www.energielabel.nl.

Lees meer

Actueel

CO2_wolk_biomassa 282x212.jpg
10 feb 2015

Vijf grote klimaatklappers

Vandaag in Metro: vijf grote klappers om klimaatverandering te beperken. Hoe kan jij het verschil maken om verdere opwarming van de aarde te voorkomen? Milieu Centraal zet vijf acties op een rij.

Lees verder
fles_glas_melk_shutterstock_7419115.jpg
31 jan 2015

Milieubelasting van zuivel

Vandaag in de Volkskrant analyseert Milieu Centraal het milieuvoordeel van langer houdbare verse melk. Dat biedt zeker groene aanknopingspunten: melk is één van de dranken die we het vaakst weggooien.

Lees verder
gas-elektr-meter-euro-282x212.jpg
23 jan 2015

Zo haal je meer rendement uit je spaargeld

De spaarrente staat met 1 à 1,5 procent op het laagste niveau van de afgelopen tien jaar. Volgens berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal is het juist nu lonend om te investeren in energiebesparing. Het rendement op woningisolatie is bijvoorbeeld vergelijkbaar met 7 tot 12 procent rente op een spaarrekening.

Lees verder
zonnepanelen onderhoud.jpg
05 jan 2015

2014 was extreem zonnig

In 2014 was het aantal zonuren hoger dan voorgaande jaren. Uit berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat door dit hogere aantal zonuren de opbrengst van zonnepanelen vijf procent hoger was dan in een gemiddeld jaar.

Lees verder
Subsidie_woningisolatie.jpg
19 dec 2014

Tien groene voornemens voor 2015

Met het nieuwe jaar in zicht zet Milieu Centraal tien groene voornemens op een rij. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee én goed voor je gezondheid.

Lees verder
  • Wij werken
    samen
    met

  • DD_RGB logo.jpg