Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Makkelijk een kilo lichter per week

Met simpele maatregelen als een brievenbussticker en een slim boodschappenlijstje kun je verspilling voorkomen. De gemiddelde Nederlander kan zo makkelijk 50 kilo afval besparen per jaar. Bekijk meer tips om afval te voorkomen.

Lees meer

Actueel

Voedsel op maat intro 400bij400.jpg
21 nov 2015

Makkelijk een kilo lichter per week

De gemiddelde Nederlander kan eenvoudig 50 kilo afval besparen per jaar. Milieu Centraal rekent uit dat je met simpele maatregelen zoals een brievenbussticker en een slim boodschappenlijstje verspilling kunt voorkomen. Als iedereen meedoet scheelt dit jaarlijks ruim 800 miljoen kilo afval, vergelijkbaar met 74.000 volle vuilniswagens.

Lees verder
Wollen sokken.jpg
16 nov 2015

Geitenwollensokken slecht voor milieu

Bij de term geitenwollensokken denk je misschien aan duurzaam, maar kleding van wol en zijde blijkt de slechtste keuze voor het milieu. Milieu Centraal vergelijkt de impact van kledingmaterialen en adviseert om te kiezen voor slow fashion, een kledingstijl met oog voor mode, mens en milieu.

Lees verder
bigstock-Mobile-phones-background-Pile-75781594 282 x 212.jpg
09 nov 2015

Smartphone kapot? Laat hem repareren!

Meer dan 3 miljoen kapotte smartphones liggen te verstoffen in Nederlandse kasten en lades. Zonde! Repareren en lang doen met je mobieltje is beter voor het milieu.

Lees verder
Vrouw kijkt naar boodschappen keurmerk.jpg
30 okt 2015

Geen stoplicht voor keurmerken

Om de wildgroei aan keurmerken het hoofd te bieden pleit de WRR voor een overkoepelend keurmerksysteem. Milieu Centraal vindt een stoplichtensysteem geen realistische oplossing en kiest voor het vergroten van de bekendheid van bestaande keurmerken.

Lees verder
Moeder en zoon op de bank. Tips voor een energiezuinige woning
22 okt 2015

Lekker warm met spouwmuurisolatie

Vandaag in Metro: spouwmuurisolatie zorgt voor meer comfort, een lagere energierekening en een beter milieu. Bang voor vocht in de muur? Als je de isolatie goed laat aanbrengen, is dat een fabel.

Lees verder
  • Wij werken
    samen
    met

  • DD_RGB logo.jpg