Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Apparaten en verlichting

Bijna 40 procent van je energierekening gaat op aan elektriciteit. Je vermijdt een boel milieubelasting door verstandig gebruik van zuinige apparaten en lampen.

Huishoudelijke apparaten Wasmachine 59100602 400x400.jpg

Huishoudelijke apparaten

Het ene apparaat is het andere niet. Het loont voor het milieu al snel om een werkende koelkast te vervangen door een zuinige. Bij wasmachines is de grootste winst te behalen door te wassen op lage temperatuur. Benieuwd waar de mogelijkheden liggen voor jou?

Huishoudelijke apparaten
TV ICT 62951737 400x400.jpg

TV & ICT

We hebben allemaal steeds meer tv’s, audiovisuele apparatuur en computers in huis. Vaak verminder je het stroomverbruik van tv’s en audiovisuele apparatuur enorm door ze echt helemaal uit te zetten als je ze niet gebruikt. Zo voorkom je sluipverbruik. Voor computers geldt dat je er het beste zo lang mogelijk mee kunt doen. Waar kun jij op letten?

TV & ICT
Energiezuinig verlichten 13574473 400x400.jpg

Energiezuinig verlichten

Lampen zorgen voor ongeveer een zevende van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden. Je kunt dus een boel geld en energie besparen door zuinige lampen te kiezen. Het is voor het milieu goed om gloeilampen weg te doen, ook als ze nog werken. Je hebt een LED- of spaarlamp al redelijk snel terugverdiend.

Energiezuinig verlichten