Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Klimaatwijs op vakantie

Heb je je vakantie al geboekt? Hoe ver je reist en welk vervoermiddel je kiest heeft flinke impact. Hoeveel? Reken het uit met de nieuwe tool: Klimaatwijs op vakantie.

Lees meer

Actueel

energiebesparendoejenu vierkant.jpg
24 jan 2018

Energie besparen doe je nu

Op 22 januari 2018 is de nieuwe campagne Energie besparen doe je nu van de Rijksoverheid gestart. Op de website energiebesparendoejenu.nl vind je een overzicht van 12 verbeteringen die je in huis kunt aanbrengen, van vloerisolatie tot een warmtepomp. Ontdek wat voor jouw huis een goede eerste stap zou zijn.

Lees verder
Klimaatwijs op reis fietser.jpg
23 jan 2018

Check de klimaatimpact van jouw vakantie

Wil je weten wat de klimaatimpact is van jouw vakantie? Dankzij de nieuwe tool - Klimaatwijs op vakantie - kun je zelf uitrekenen hoeveel CO2 je uitstoot afhankelijk van je vakantiekeuze. Dus ga je een stedentrip, winter- of zonvakantie boeken? Check dan de tool.

Lees verder
Man knapt oude stoel op. Verras de jarige eens door iets op te knappen of repareren.
16 jan 2018

Hoe maak jij Nederland afvalvrij?

In 2050 moet de Nederlandse economie helemaal circulair zijn. Dat betekent dat afval niet meer bestaat omdat we grondstoffen goed hergebruiken. Met ruim 80% loopt Nederland voorop in Europa als het om recyclen gaat, blijkt uit de laatste cijfers. Maar om de cirkel rond te krijgen moet er nog een hoop gebeuren. Ontdek wat je zelf kunt doen om zo goed mogelijk afvalvrij te leven.

Lees verder