Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Warm in je warme trui

Warme truiendag gemist? De verwarming kan nog steeds omlaag. Milieu Centraal laat je niet in de kou zitten. Met deze slimme tips zit je er warmpjes bij zonder te verspillen.

Lees meer

Actueel

Zolder isoleren.jpg
01 feb 2016

Extra geld voor energiebespaarlening

Lenen voor energiebesparende maatregelen wordt aantrekkelijker. Het kabinet maakt 10 miljoen euro extra vrij en hierdoor verlaagt het Nationaal Energiebesparingsfonds de rente voor de energiebespaarlening.

Lees verder
Vrouw draait ledlamp in 327x245.jpg
26 jan 2016

65 miljoen peren zijn er gloeiend bij!

In Nederlandse huizen branden nog 65 miljoen gloeilampen. Deze gloeiende peren kun je het beste meteen in de vuilnisbak gooien. Direct vervangen voor ledverlichting is zuiniger dan wachten tot ze stukgaan. Dat bespaart veel energie: goed voor het milieu en je portemonnee.

Lees verder
Houtstook schoorsteen.jpg
19 jan 2016

1 op de 10 Nederlanders heeft grote last van houtstook

Bijna de helft van de Nederlandse bevolking vindt vuurtjes stinken. 10 procent van de Nederlanders ervaart zelfs grote overlast door houtstokers in de buurt. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door Motivaction.

Lees verder
Knaagoverlast 400 bij 400.jpg
11 jan 2016

Driekwart Nederlanders vindt muizen lastpakken

75 procent van de Nederlanders vindt dat muizen overlast veroorzaken. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door GfK. Vrijwel alle ondervraagden vinden vervelend dat de indringers overal poepen en aan spullen en eten knagen. Maar hoe voorkom en bestrijd je muizen in huis? 

Lees verder
Zon straalt voor 2015.jpg
04 jan 2016

Zonnepanelen profiteren van zonnig 2015

In 2015 hebben zonnepanelen 7 procent meer energie opgewekt dan in een gemiddeld jaar. Dat rekent Milieu Centraal uit op basis van gegevens van Siderea en het KNMI. De hogere opbrengst is te danken aan bovengemiddelde zoninstraling en veel zonuren.

Lees verder
  • Wij werken
    samen
    met

  • DD_RGB logo.jpg