Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Maak ook een klimaatklapper

Nederland loopt warm om de opwarming van de aarde terug te dringen. Wil je na de klimaattop en duurzame oproep van bedrijven ook zelf in actie komen? De klimaatklappers helpen je op weg.

Lees meer

Actueel

Klimaatafspraken koe fiets.jpg
25 okt 2016

Zo scoor je voor het klimaat

Op de Nationale Klimaattop van woensdag 26 oktober is het klimaatakkoord van Parijs omgezet in concrete acties. Ook klonk er een duurzame oproep van grote Nederlandse bedrijven. Een mooi moment om de handzame klimaatklappers van Milieu Centraal erbij te pakken. Dan weet je binnen een paar minuten wat je zelf kunt doen én laten om je CO2-uitstoot te verminderen.

Lees verder
ankeiler eco wasmachine.jpg
24 okt 2016

Gebruik je zuinige wasmachine slim

Vanavond, 24 oktober, besteedt het tv-programma Groen Licht aandacht aan het energielabel op wasmachines. Milieu Centraal brengt hierin de boodschap: heb je een zuinige A+++ of A++ wasmachine gekocht, maar gebruik je niet het eco-programma? Dan pakt jouw zuinige wasmachine een stuk minder zuinig uit.

Lees verder
Introplaatje campagen energiebesparen.jpg
17 okt 2016

Energie besparen doe je nu

Veel mensen weten niet wat isolatie kost en onderschatten de opbrengst. Om hier verandering in te brengen en huiseigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren is op 17 oktober 'Energie besparen doe je nu' gelanceerd. In opdracht van het Rijk helpt Milieu Centraal mee aan deze driejarige campagne.

Lees verder
Vrouw kijkt etiket keurmerk olijven
15 okt 2016

Onthoud deze 11 topkeurmerken

Je komt heel wat keurmerken tegen als je duurzame vis, eerlijke chocolade of milieuvriendelijke groenten wilt kopen. Om je keuze in de supermarkt makkelijker én duurzamer te maken brengt de keurmerkenwijzer van Milieu Centraal orde in de keurmerkenchaos. Van alle duurzaamheidskeurmerken voldoen er 11 topkeurmerken aan de strenge eisen voor duurzaamheid, transparantie en controle.

Lees verder