Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Hoe lang douche jij?

Met een muziekje erbij wordt korter douchen leuker en makkelijker. Milieu Centraal heeft meer tips om energie te besparen onder de douche.

Lees meer

Actueel

Koude douche.jpg
22 aug 2016

Jongeren geen vluggertjes onder de douche

Jaarlijks spenderen jongeren gemiddeld 3 dagen onder de douche. Zij spoelen dagelijks ruim 80 liter warm water weg terwijl kinderen en ouderen met een krappe 35 liter veel vlugger zijn. Dit blijkt uit een analyse van Milieu Centraal. Om jongeren korter te laten douchen gaat 3FM-dj Giel Beelen op zoek naar het ultieme douchedeuntje.

Lees verder
Asbest dak.jpg
04 aug 2016

Asbestdak blijft liggen door kostendrempel

Rond de 15 miljoen vierkante meter asbestdak op woningen en schuurtjes moet voor 2024 vervangen worden. Ruim de helft van de Nederlanders komt niet in actie vanwege de verwachte kosten. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. Milieu Centraal adviseert om een schuurtje met asbestdak meteen aan te pakken en geld opzij te zetten voor een dak met veel vierkante meters.

Lees verder
slak_tuin-400x300.jpg
02 aug 2016

Topzomer voor de slak

Het natte, warme zomerweer zorgt voor overlast door slakken in de tuin. De meeste slakkensoorten houden je tuin juist schoon door dode plantenresten op te eten, maar sommige soorten eten graag levende plantenbladeren. Met deze tips kun je overlast van slakken voorkomen en ze milieuvriendelijk bestrijden.

Lees verder
Imker met bijen 400x400.jpg
06 jul 2016

De bij hoort erbij

Het gaat niet goed met de bij, maar door de juiste bloemetjes buiten te zetten kun je deze belangrijke bestuiver helpen. Op zaterdag 9 en zondag 10 juli vertellen imkers in het hele land over bijen. Ontdek waar je in de buurt moet zijn voor de Landelijke Open Imkerijdag en vind tips voor een bij-vriendelijke tuin.

Lees verder