Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Warmtepomp mogelijk?

Een (hybride) warmtepomp verzamelt warmte buitenshuis om het binnen warm te krijgen. Bekijk of dit duurzame systeem bij jou thuis past om flink op aardgas te besparen.

Lees meer

Actueel

Man knapt oude stoel op. Verras de jarige eens door iets op te knappen of repareren.
16 jan 2018

Hoe maak jij Nederland afvalvrij?

In 2050 moet de Nederlandse economie helemaal circulair zijn. Dat betekent dat afval niet meer bestaat omdat we grondstoffen goed hergebruiken. Met ruim 80% loopt Nederland voorop in Europa als het om recyclen gaat, blijkt uit de laatste cijfers. Maar om de cirkel rond te krijgen moet er nog een hoop gebeuren. Ontdek wat je zelf kunt doen om zo goed mogelijk afvalvrij te leven.

Lees verder
Man op fiets 4kant.jpg
02 jan 2018

7 Groene voornemens voor 2018

Het begin van het nieuwe jaar is het moment voor de beste wensen én goede voornemens. Milieu Centraal wenst je het beste voor het nieuwe jaar en tipt 7 voornemens. Deze groene voornemens pakken goed uit voor jezelf, het klimaat en je portemonnee. Succes!

Lees verder
Luiers vierkant.jpg
18 dec 2017

In 2018 boffen nóg meer billetjes met wasbare luiers

Na succesvolle proeven in de gemeenten Hengelo, Raalte, Breda, Rheden en Haarlemmermeer kunnen begin 2018 ook jonge ouders uit de gemeente Tholen wasbare luiers uitproberen bij hun baby. 

Lees verder
Schapen windmolens vierkant.jpg
12 dec 2017

3 keer zoveel CO2-uitstoot

2 jaar na het klimaatakkoord in Parijs is de CO2-uitstoot van Nederlanders nog altijd 3 keer zo groot als het wereldwijde gemiddelde. De klimaatklappers laten zien wat jij kunt doen om ons gemiddelde van 10 ton CO2 per persoon per jaar omlaag te brengen. Zo kan iedereen verschil maken tegen klimaatverandering.

Lees verder