Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Delen is de nieuwe mode

Kleding delen is goed voor het milieu. Met het Colbert2Share geven sterren als Helga van Leur en Victoria Koblenko een duurzaam voorbeeld: zij delen hetzelfde jasje.

Lees meer

Actueel

Helga column vierkant.jpg
27 sep 2016

Sterren delen duurzaam jasje

Victoria Koblenko, Prinses Laurentien, Brecht van Hulten en Tanja Jess spot je normaal niet in hetzelfde jasje. Maar binnenkort wel in de ‘Colbert2Share’, met Helga van Leur als eerste draagster. Het doorgeefjasje is bedacht door Milieu Centraal om te zorgen dat mensen vaker kleding gaan delen. Nieuwe kleding veroorzaakt namelijk veel vervuiling.

Lees verder
Welk-afval-waar-2012.jpg
14 sep 2016

Circulaire toekomst zonder afval

'In 2050 is Nederland helemaal circulair', stelt het Kabinet in het Rijksbrede programma Circulaire Economie. Afval bestaat dan niet meer zoals we het nu kennen omdat alles opnieuw gebruikt wordt in grondstoffen en producten. Gelukkig hoef je niet te wachten en kun je vandaag al afval verminderen en makkelijk afval scheiden. 

Lees verder
Intro energiesubsidie 500 x 500.jpg
01 sep 2016

Nieuwe subsidie voor woningisolatie eigen huis

Vanaf 15 september 2016 kun je subsidie krijgen voor energiebesparing in je eigen koopwoning. Ongeveer 20 procent van de kosten kun je terugkrijgen van het Rijk wanneer je 2 of meer omvangrijke maatregelen gaat laten uitvoeren waaronder isolatie van je dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur en hoogrendementsglas.

Lees verder
Vierkant zingen onder de douche.jpg
29 aug 2016

Met Justin Bieber onder de douche

Het ultieme douchedeuntje om korter mee te douchen is Cold Water van Major Lazer met MØ en Justin Bieber. Dat heeft 3FM-dj Giel Beelen maandag 29 augustus onthuld voor de campagne 'korter douchen, daar zit muziek in’. De oproep van Milieu Centraal heeft afgelopen week veel stof doen opwaaien, daarom nogmaals de tips om schoon én energiezuinig te douchen.

Lees verder