Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Kiezen voor het klimaat

Geen vlees eten of niet vliegen? Je helpt het klimaat het meest als je allebei minder doet. Kijk welke klappers jij nog meer voor het klimaat kunt maken.

Lees meer

Actueel

Intro vierkantje energiebesparendoejenu.jpg
16 feb 2017

Subsidie neemt drempels weg voor isolatie

Veel woningbezitters ervaren een drempel om te investeren in isolatie van hun huis. Subsidie kan mensen over deze drempel helpen. In 5 maanden tijd hebben meer dan 10.000 huiseigenaren subsidie aangevraagd voor een opgetelde waarde van 30 miljoen euro. Er is 60 miljoen euro subsidie beschikbaar. Bij toekenning krijg je gemiddeld 20% van de investeringskosten terug van 2 of meer isolatiemaatregelen in huis.

Lees verder
Puppy in de wasmachine vierkant.jpg
31 jan 2017

Oververhit wassen verspilt energie

4 op de 10 mensen laten hun zuinige wasmachine niet in het zuinigste programma draaien. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door onderzoeksbureau Gfk. Zonde, want een wasbeurt op te hoge temperatuur kost veel meer stroom.

Lees verder
Zonnepanelen op dak. Zelf je stroom opwekken met zonne-energie.
02 jan 2017

Hoge opbrengst zonnepanelen in 2016

In 2016 hebben zonnepanelen 9 procent meer energie opgewekt dan in een gemiddeld jaar. Dat rekent Milieu Centraal uit op basis van gegevens van Siderea en het KNMI. De hogere opbrengst komt door extra zonuren en sterkere zoninstraling.

Lees verder
Zonnig nieuws.jpg
22 dec 2016

Subsidie voor zonneboiler stijgt

Zonnig nieuws voor als je overweegt om een zonneboiler aan te schaffen: vanaf 1 januari 2017 stijgt de subsidie flink. Als je volgend jaar een zonneboiler voor 4 personen koopt stijgt het voordeel van 1.000 naar 1.500 euro. Milieu Centraal rekent uit dat het rendement op deze duurzame investering vergelijkbaar is met 3 procent rente op je spaarrekening.

Lees verder