Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Gif: tuin er niet in

Last van onkruid of groene aanslag? Tuinieren kan prima zonder bestrijdingsmiddelen. Vind tips voor een groene tuin met weinig onderhoud.

Lees meer

Actueel

Avocadodip.jpg
09 mei 2017

Guacamole in de mode

De avocado wordt steeds geliefder in de Nederlandse keuken. Volgens het CBS eten we jaarlijks 39 miljoen kilo avocado’s. Net als bij andere groenten- en fruitsoorten hangt de milieudruk afteelt, transport en verpakking. Met klasse B op een schaal van A tot E scoort de avocado niet slecht als de tropische vrucht per schip uit Peru of Kenia komt.

Lees verder
Fietsen met plastic tas intro.jpg
18 apr 2017

Minder plastic tasjes over de toonbank

Het in 2016 ingevoerde verbod op gratis plastic tasjes heeft impact bij de kassa. Er zijn 71 procent minder plastic tasjes verstrekt en winkeliers zien dat klanten hun eigen tas meenemen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau SAMR in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Lees verder
Spaghettimeter.jpg
04 apr 2017

‘Met eten mag je niet gooien!’

Iedere ouder leert zijn kind dat je niet met eten mag gooien. Maar toch gooien we zelf per persoon gemiddeld 50 kilo goed voedsel … bij het afval. Daarom begint Milieu Centraal samen met supermarkt PLUS een campagne tegen voedselverspilling onder het motto 'goed eten gooi je niet weg'.

Lees verder
Mazzelkontje intro vierkant.jpg
03 apr 2017

Wasbare luiers voor Mazzelkontjes

Een kindje draagt gemiddeld 5 luiers per dag, dat is in Nederland goed voor in totaal 144 miljoen kilo luierafval per jaar. Zonde, want volgens onderzoek van Milieu Centraal zijn moderne wasbare luiers beter voor het milieu en goedkoper. Om papa’s en mama’s te laten zien dat billetjes boffen met wasbare luiers presenteert Milieu Centraal: Mazzelkontjes. Breda doet als eerste gemeente mee.

Lees verder