Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Tips voor een milieuvriendelijke BBQ

Ga je met dit zomerse weer barbecueën? Ook dan kun je rekening houden met het milieu. Bijvoorbeeld door bewust te kiezen voor recepten met minder vlees. Check onze tips!

Lees meer

Actueel

Imker met bijen 400x400.jpg
06 jul 2016

De bij hoort erbij

Het gaat niet goed met de bij, maar door de juiste bloemetjes buiten te zetten kun je deze belangrijke bestuiver helpen. Op zaterdag 9 en zondag 10 juli vertellen imkers in het hele land over bijen. Ontdek waar je in de buurt moet zijn voor de Landelijke Open Imkerijdag en vind tips voor een bij-vriendelijke tuin.

Lees verder
Introplaatje nieuwbouw vierkant.jpg
05 jul 2016

Stedin: bouw huizen zonder aardgas

Netbeheerder Stedin vindt het maatschappelijk onverantwoord om nieuwbouwhuizen nog op aardgas aan te sluiten. Volgens David Peters, directeur strategie van Stedin, moet verwarmen en koken op een andere manier als Nederland in 2050 klimaatneutraal wil zijn.

Lees verder
Keurmerk kleding footer 400x300.jpg
04 jul 2016

Duurzame kledingkeuzes

Nederlandse bedrijven ondertekenen vandaag een convenant voor eerlijke en milieuvriendelijke kleding. Voor de komende jaren beloven de textielmerken betere arbeidsomstandigheden en minder milieuschade. Wil je er nu al stijlvol én duurzaam bijlopen? Ontdek Slow Fashion.

Lees verder
Klimaatafspraken koe fiets.jpg
30 jun 2016

Gaat Parijs ver genoeg?

De klimaatafspraken in Parijs zijn pas een half jaar oud en onderzoekers vertellen in de Volkskrant dat het akkoord niet ver genoeg gaat. Zelfs als alle landen de plannen naleven stijgt de temperatuur tussen de 2,6 en 3,1 graden. Met de klimaatklappers kun je, ook zonder wereldwijde afspraken, zelf al flinke stappen zetten.

Lees verder
tuinieren-vrouw-iStock_797368XSmall-400x300.jpg
23 jun 2016

Liever harken dan hozen

Volgens de klimaatscenario’s van het KNMI krijgt Nederland steeds vaker te maken met heftige buien in de zomer. Mensen met een tuin kunnen meehelpen om wateroverlast te voorkomen. Milieu Centraal zet simpele maatregelen op een rij voor mensen die liever harken dan hozen.

Lees verder