Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Scheiden met gemak

Wat doe je met je lege chipszak of yoghurtpak? Veel mensen vinden afval scheiden lastig. Met de Afvalscheidingswijzer vind je met gemak de juiste bak.

Lees meer

Actueel

Jaarverslag intro 500 bij 500.jpg
15 apr 2016

2015 in 1 oogopslag

Energievreters, geitenwollensokken en klimaatklappers. Wat heeft Milieu Centraal afgelopen jaar gedaan en bereikt? In het jaarverslag vind je de belangrijkste feiten en cijfers van 2015. Het overzicht is zo vormgegeven dat je in 1 oogopslag alle resultaten ziet.

Lees verder
Asbest op dak. Vanaf 2024 moeten alle daken asbestvrij zijn.
05 apr 2016

Ruim driekwart Nederlanders weet niets van asbestverbod

In 2024 moeten alle asbestdaken verwijderd zijn, maar 77% van de Nederlanders is nog niet op de hoogte. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door GfK. Hoewel 4 op de 5 ondervraagden achter het verbod staat blijkt 70% van de mensen met een asbestdak voorlopig niet bereid tot actie.

Lees verder
Intro afbeelding.jpg
01 apr 2016

65 miljoen gloeilampen geen grapje

Dwars door muren heen gloeilampen scannen is helaas te mooi om waar te zijn. Milieu Centraal verzon de app PeerView om aandacht te vragen voor het vervangen van gloeilampen. Helaas is het geen 1-aprilgrap dat er in Nederlandse huizen nog 65 miljoen gloeilampen hangen. Gelukkig kun je deze ook zonder infraroodtechniek vervangen.

Lees verder
App vierkant.jpg
30 mrt 2016

PeerView scant gloeilamp dwars door muren heen

Milieu Centraal lanceert deze week PeerView. Met deze app op je smartphone kun je dwars door muren heen brandende gloeilampen signaleren. PeerView benut bestaande infraroodtechniek in recente telefoons om de ouderwetse peertjes te spotten. In Nederlandse huizen wachten nog 65 miljoen gloeilampen op vervanging door ledverlichting.

Lees verder
onder het matras vierkant.jpg
11 mrt 2016

Niet onder het matras maar op het dak

Nu de Europese Centrale Bank de belangrijkste rente verlaagt naar 0 procent wordt sparen bij de bank nog minder aantrekkelijk. In plaats van je geld verstoppen onder het matras kun je beter investeren in energiebesparing. Milieu Centraal rekent uit dat het rendement loopt van 6% op zonnepanelen tot 12% op spouwmuurisolatie.

Lees verder
  • Wij werken
    samen
    met

  • DD_RGB logo.jpg