Praktisch over duurzaam

Kledingkast blogs

Een duurzame en stijlvolle kledingstijl: hoe krijg je dat voor elkaar. In deze blogs uit de kledingkast lees je hoe je langer kunt doen met kleding en krijg je tips om de verleidingen van fast fashion te weerstaan.

Emy Demkes vierkant.jpg

Zo herken je kwaliteit

Journalist Emy Demkes (1995) schrijft over de achtergronden van onze kleding. Van de kledingfabrieken in Bangladesh en India tot de milieu-impact van een spijkerbroek. Emy Demkes geeft 5 tips waaraan je goede kwaliteit kleding kunt herkennen. 

Zo herken je kwaliteit
Marieke-Eyskoot-2 400x400.jpg

5 tips om 'slow' te shoppen

Marieke Eyskoot (1977) is sustainable fashion en lifestyle-expert én liefhebber. Ze zet met haar bureau Talking Dress eerlijke kleding en lifestyle op de kaart. Speciaal voor de Slow Fashion campagne geeft zij 5 tips hoe je slower kunt shoppen!

5 tips om ‘slow’ te shoppen
Tara-Scally 400x400.jpg

Het verhaal achter Made in India

Tara Scally (28 jaar) duikt in haar kledingkast op zoek naar het label ‘made in India’. Voor haar werk bij de Schone Kleren Campagne reist ze af naar India en raakt onder de indruk van haar bezoek. Speciaal voor de slow fashion campagne vertelt ze ons het verhaal achter haar pyjama van €7. 

Het verhaal achter Made in India
Hasmik Matevosyan 400x400.jpg

Mode met een toegevoegde waarde

30% van de kleding wordt niet verkocht, ook niet in de uitverkoop. Modeonderzoeker Hasmik Matevosyan bedacht een nieuw ontwerpsysteem en businessmodel om de kledingsector te verduurzamen. De oplossing? Ontwerpers moeten beter naar de behoeften van de consument luisteren!

Mode met een toegevoegde waarde
Yolande Avé blogt over slow fashion.jpg

Een kledingkast om van te dromen!

Een overvolle, rommelige, onoverzichtelijke kledingkast, waar je door de kleding de kast niet meer ziet, kost je elke dag tijd en negatieve energie. Geen fijne start van je dag. Dat kan anders! Styliste Yolande Avé (1981) weet raad en neemt je mee hoe je in een paar uurtjes tijd de kledingkast van je dromen krijgt. Ga de uitdaging aan en volg deze 6 stappen! 

Een kledingkast om van te dromen!
Elisa van kledingbibliotheek LENA

Try before you buy!

Elisa Jansen is één van de oprichters van LENA, ‘the fashion library’ in Amsterdam. Dé plek waar je kleding kunt lenen, of vanuit het ‘try before you buy’ principe eerst iets kunt uitproberen voordat je het koopt. 

Try before you buy!
Lynsey Dubbeld 300x300.jpg

Slow fashion is in de mode

Fast fashion ligt onder vuur. Dat is goed nieuws voor pleitbezorgers van slow fashion. Maar wat betekenen tijdloos design en hoogwaardige producten voor onze kledingkast? Lynsey Dubbeld, trendanalist en auteur van het boek ‘Mode voor morgen’, vertelt hoe je met slow fashion in de mode blijft!

Slow fashion is in de mode
Mireille blogt over slow fashion.jpg

Designproducten van afgeschreven textiel

Mireille Geijsen is oprichter van de i-did_slow fashion_movement. Een atelier dat designproducten maakt van restafval en een vakopleiding biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wat haar beweegt is opnieuw de waarde van iets ontdekken door er op een andere manier naar te kijken. Met mooie producten een bijdrage leveren aan een sociale en circulaire samenleving!

Designproducten van afgeschreven textiel!
Anton Luiken.jpg

Gerecycled textiel is duurzaam textiel

Textieltechneut Anton Luiken heeft altijd interesse gehad in duurzaam textiel. Zo kleedt hij zich onder andere met sjaal & stropdas gemaakt uit uniformen die ooit door de stewardessen van KLM zijn gedragen! In deze blog doet hij uit de doeken waarom kleding inzamelen belangrijk is. En geeft hij antwoord op de vraag wát er nou gebeurt met de inhoud van een textielcontainer.

Gerecycled textiel is duurzaam textiel

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.