Praktisch over duurzaam

Nefit Easy

De Nefit Easy is een modulerende zelflerende klokthermostaat. Via de Easy app kun je de thermostaat op je smartphone vanaf elke locatie bedienen. Je kunt het klokprogramma zelf instellen of kiezen voor het zelflerend programma. De Easy geeft inzicht in het gasverbruik voor verwarming en warm water.

Nefit Easy.jpg

De Nefit Easy ziet aan het signaal van jouw smartphone of je thuis bent en zet de verwarming automatisch omhoog of omlaag. De Nefit Easy heeft een douchetimer. Daarmee kan de maximale doucheduur ingesteld worden. Op deze manier kun je besparen op warmwatergebruik. 

Het systeem bestaat uit een slimme thermostaat, die je huidige thermostaat vervangt. Bij een deel van de cv-ketels moet je een Easy Connect Adapter bij de cv-ketel installeren.

Uitgebreide producteigenschappen

Milieu Centraal zet de belangrijkste functies van de Nefit Easy op en rij en legt eventuele voor- en nadelen uit.

 • Energiebesparende functies

  Zelf-programmerende thermostaat (zelflerend klokprogramma)
  Ja, deze thermostaat beschikt over een zelflerend klokprogramma, dat na een leerperiode het leefpatroon van de bewoners gaat begrijpen en de verwarming hierop aanpast. Je kunt het zelflerende gebruikspatroon uitschakelen en zelf de tijden en temperaturen programmeren.

  Bedienen met je smartphone
  Ja, je kunt de thermostaat in huis en op afstand (buitenshuis) bedienen via je smartphone of tablet.

  Waarnemen of je thuis bent (aanwezigheidsdetectie)
  Ja, de slimme thermostaat ziet met behulp van een app op de smartphones van de bewoners (geofencing) of er iemand thuis is en past de verwarming hierop aan.

  Inzicht in energieverbruik
  De Nefit Easy geeft een schatting van je gasverbruik. Hij kan niet het echte gas- en stroomverbruik van de energiemeter uitlezen. De Easy app toont het gasgebruik van de cv-ketel voor verwarming en warm water. Je kunt je verbruik vergelijken met vorige perioden. In een grafiek zie je direct wat de meeste energie kost en hoe je verbruik zich ontwikkelt.

  De cv-ketel geeft aan de Easy thermostaat door hoe lang en hoe hard hij brandt om het huis te verwarmen of het kraanwater te verwarmen. De Easy thermostaat kan met deze gegevens het gasverbruik berekenen.

  Zelflerend opwarmen
  Ja, deze slimme thermostaat leert hoe lang de cv-ketel moet verwarmen om je huis op de ingestelde tijd op de juiste temperatuur te krijgen.

  Modulerend verwarmen
  Ja, deze thermostaat kan regelen dat de cv-ketel meer of minder warmte produceert. Je ketel verwarmt daardoor efficiënter en bespaart energie.

  Regeling per kamer
  Nee, deze thermostaat kan de temperatuur in verschillende kamers niet apart regelen.

 • Kosten: aanschafprijs 257 euro

  De aanschafprijs is 257 euro (adviesprijs).

  Je kunt het systeem zelf installeren of laten installeren door een monteur. Als je de Nefit Easy tegelijk aanschaft met een nieuw cv-toestel zijn de montagekosten gering (5 minuten werk).

 • Technische eigenschappen

  Bediening
  Via de het bedieningspaneel van Nefit Easy, smartphone, tablet en via IFTTT.

  Apps
  Android en iOS

  Communicatie met cv-ketel
  De thermostaat ondersteunt het Nefit protocol en het Bosch protocol. Met de Nefit Easy connect adapter (35 euro) wordt ook het OpenTherm-protocol ondersteund.

  Welke cv-ketel is geschikt?
  De Nefit Easy is geschikt voor alle modulerende cv-toestellen op de Nederlandse markt (Nefit, Bosch en OpenTherm). Oude Nefit toestellen (EcomLine en Economy) en OpenTherm toestellen (Nefit ProLine en cv-toestellen van andere merken) kunnen met de Easy Connect adapter aangesloten worden. Check op de website van Nefit of jouw cv-ketel geschikt is

  Eisen aan de meterkast
  Geen

  Warmtepomp
  Nee, het systeem is niet geschikt voor een warmtepomp.

  Eigen stroomverbruik
  De Easy thermostaat verbruikt (als het display uit is) ongeveer 4,4 kWh per jaar (1 euro per jaar)

  Draadloze communicatie met internet en sensoren
  Wifi

 • Privacy en onafhankelijkheid

  Afhankelijkheid energiebedrijf
  Dit systeem werkt onafhankelijk van je energieleverancier.

  Privacy:
  Alle gegevens worden in het geheugen van de Easy opgeslagen. Er worden geen gegevens opgeslagen op een internetserver. De gebruiker definieert zelf een wachtwoord waarmee de gegevens zijn beveiligd. Nefit kan alleen zien of Easy online is. Jouw gegevens kunnen niet door Nefit of derden bekeken worden. Lees meer in de privacyverklaring van Nefit.

 • Overige informatie

  Openhaard functie
  Ja, de rest van het huis wordt verwarmd als in de woonkamer een openhaard of kachel brandt. De thermostaat reageert dan niet meer op de temperatuur in de woonkamer, maar regelt de verwarming tijdelijk op basis van de lokale buitentemperatuur volgens internet. Bekijk de video over de openhaardfunctie van Nefit. 

  Weerinformatie
  Ja, de Nefit Easy toont informatie over de buitentemperatuur. De lokale internet buitentemperatuur wordt gebruikt voor de weersafhankelijke regeling. Een temperatuursensor aan de noordzijde van de woning niet meer nodig. Bekijk de video over weersafhankelijke regeling van Nefit.

  Uitbreidingsmogelijkheden
  Een gratis koppeling met IFTTT is mogelijk. Op deze manier zijn eenvoudige koppelingen met andere connected devices met IFTTTmogelijk. Lees meer over IFTTT.

  Meer uitleg en informatie
  Bekijk alle Nefit Easy video's
  Bezoek de website van Nefit Easy

Zo kies je een slimme thermostaat

Of deze slimme thermostaat bij je past hangt af van je wensen en woonsituatie. Om de zoektocht wat makkelijker te maken geeft Milieu Centraal keuzehulp en zet alle thermostaten overzichtelijk onder elkaar. Lees uitgebreide uitleg over eigenschappen en functies van slimme thermostaten. Voor ieder model op de markt worden de energiebesparende eigenschappen nader toegelicht.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.