Praktisch over duurzaam

Nest Learning Thermostat

De Nest Learning Thermostat leert wanneer je thuis bent en van welke temperatuur jij houdt. Hij programmeert zichzelf. Hij leert hoe lang het duurt om je huis op te warmen, zodat je huis warm is als je thuis komt. Zodra je het huis verlaat, schakelt hij zichzelf uit en helpt energie te besparen.

Nest 220x176.jpg

Je kunt de Nest thermostaat op iedere gewenste plek plaatsen. Hij is op afstand te bedienen met laptop, mobiel of tablet. Nest kan ook de warmwater tank in je cv-ketel uitschakelen, waarmee je tijdens een vakantie energie bespaart. Nest toont hoe vaak en hoe lang je verwarming de afgelopen maand was ingeschakeld en geeft zo een indicatie van je energieverbruik.

De Nest Learning Thermostat bestaat uit de Nest thermostaat, die in je huiskamer komt en de Heat Link, die bij de cv-ketel gemonteerd wordt. De thermostaat en Heat Link kunnen draadloos communiceren of verbonden worden aan de draad van je huidige thermostaat.

Uitgebreide productinformatie

Milieu Centraal zet de specificaties van de Nest Learning Thermostat op een rij.

 • Energiebesparende functies

  Zelf-programmerende thermostaat (zelflerend klokprogramma)
  Ja, Nest beschikt over een zelflerend klokprogramma, dat na een leerperiode het leefpatroon van de bewoners gaat begrijpen en de verwarming hierop aanpast. Je kunt het zelflerende klokprogramma uitschakelen en zelf de tijden en temperaturen programmeren.

  Bedienen met je smartphone
  Ja, je kunt de thermostaat in huis en op afstand (buitenshuis) bedienen via een app op je smartphone of tablet.

  Waarnemen of je thuis bent (aanwezigheidsdetectie)
  Ja, Nest ziet met een bewegingssensor op de thermostaat of er bewoners in de huiskamer zijn en past de verwarming hierop aan. Je kunt in iedere kamer een Nest Protect (Rook en koolmonoxide melder) installeren. Nest kan deze als extra sensor gebruiken om te zien of er iemand in de kamer is.

  Nest kan ook met behulp van een app op de smartphones van de bewoners (geofencing) zien of er iemand thuis is en de verwarming hierop aanpassen.

  Regeling per kamer
  Ja, Nest kan een groep van kamers apart verwarmen als je een cv-ketel hebt die geschikt is voor een tweede verwarmingszone. Met een tweede Nest-thermostaat kun je de temperatuur in de tweede zone apart regelen.

  Inzicht in energieverbruik
  Nest geeft een schatting van je energieverbruik. Hij kan niet het echte gas- en stroomverbruik van de energiemeter uitlezen. Nest toont hoe vaak en hoe lang, je verwarming was ingeschakeld. Je ontvangt ook een energierapport waarin het verwarmingsschema van de laatste maand wordt vergeleken met de maand ervoor.

  Producten met het ‘Works with Nest’ logo kunnen samenwerken met Nest. Nest kan dan het stroomverbruik van het apparaat tonen. Er zijn ook slimme tussenstekkers die samenwerken met Nest, waarmee je het energieverbruik van alle apparaten kan meten.

  Zelflerend opwarmen
  Ja, deze slimme thermostaat leert hoe lang de cv-ketel moet verwarmen om je huis op de ingestelde tijd op de juiste temperatuur te krijgen.

  Modulerend verwarmen
  Ja, deze thermostaat kan regelen dat de cv-ketel meer of minder warmte produceert. Je ketel verwarmt daardoor efficiënter en bespaart energie.

 • Kosten: aanschafprijs 249 euro

  De aanschafprijs is 249 euro. Mensen met technisch inzicht kunnen het systeem zelf installeren. Voor anderen raadt Nest aan om het systeem te laten installeren door een monteur (60 - 80 euro), aangezien er met een hoog voltage wordt gewerkt.

 • Technische eigenschappen

  Bediening
  Via het bedieningspaneel van Nest, smartphone, tablet en pc.

  Apps
  Android, iOS en website.

  Communicatie met cv-ketel
  De thermostaat ondersteunt aan/uit regeling en OpenTherm-protocol.

  Welke cv-ketel is geschikt?
  De Nest Learning Thermostat is geschikt voor bijna alle cv-ketels, vloerverwarmingssystemen en warmtepompen. Check op de website van Nest of jouw verwarmingssysteem geschikt is. 

  Eisen aan de meterkast
  Geen.

  Warmtepomp
  Ja, de Nest is geschikt voor een warmtepomp en hybride warmtepomp.

  Eigen stroomverbruik
  Het stroomverbruik van de Nest thermostaat en Heat Link samen is ongeveer 24 kWh per jaar (ongeveer 4,80 euro).

  Draadloze communicatie met internet en sensoren
  Wifi.

 • Privacy en onafhankelijkheid

  Afhankelijkheid energiebedrijf
  Dit systeem werkt onafhankelijk van je energieleverancier. 

  De Nest Learning Thermostat is ook met korting verkrijgbaar bij sommige energiebedrijven en dan gekoppeld aan een meerjarig energiecontract.

  Privacy
  Nest deelt geen persoonlijke gegevens met derden voor commerciële of reclamedoeleinden zonder dat je daarvoor toestemming hebt gegeven. Nest gebruikt jouw gegevens alleen voor het activeren en leveren van producten, diensten en service van Nest. Lees meer in de privacyverklaring

 • Overige informatie

  Openhaard functie
  Alleen als je een verwarmingssysteem met meerdere zones hebt, kan Nest de rest van het huis verwarmen als in de woonkamer een openhaard of kachel brandt. Je hebt dan per zone een eigen Nest thermostaat en Heat Link nodig.

  Weerinformatie
  Ja, het systeem toont informatie over het weer en buitentemperatuur. Het combineert de weersinformatie met de cijfers over je energieverbruik.

  Uitbreidingsmogelijkheden
  De Nest Learning Thermostat kan gecombineerd worden met andere producten van Nest, zoals de Nest Cam en Nest Protect. De Nest Cam is een camera voor in huis (199 euro + Nest Aware abonnement). De Nest Cam kan automatisch worden ingeschakeld wanneer je de Nest Thermostat op afwezig zet. Wanneer je op vakantie gaat, zet de thermostaat zichzelf lager en schakelt de Nest Cam zichzelf in.
  De Nest Protect is een rook- en koolmonoxide melder (119 euro ). Als hij rook of koolmonoxide detecteert, kan de Nest Thermostat een waarschuwing weergeven en de cv-ketel uitschakelen.

  Via slimme tussenstekkers van WeMo kunnen ook apparaten en verlichting via de smartphone aan en uitgeschakeld worden.
  Kijk voor meer uitbreidingen op: nest.com/nl/works-with-nest

  Bekijk de video van Nest

  Bekijk de website van Nest

Zo kies je een slimme thermostaat

Of deze slimme thermostaat bij je past hangt af van je wensen en woonsituatie. Om de zoektocht wat makkelijker te maken geeft Milieu Centraal keuzehulp en zet alle thermostaten overzichtelijk onder elkaar. Lees uitgebreide uitleg over eigenschappen en functies van slimme thermostaten. Voor ieder model op de markt worden de energiebesparende eigenschappen nader toegelicht.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.