Praktisch over duurzaam

Netatmo Thermostaat

Netatmo is een slimme thermostaat die je verwarming regelt. Je kunt de thermostaat aan de muur bevestigen of los op tafel laten staan. Hij is op afstand bedienbaar met je smartphone, tablet of computer.

Netatmo 220x196.jpg

De thermostaat helpt je energie besparen met een schema dat gebaseerd is op jouw levensstijl en gewoonten. Hij toont een schatting van je energieverbruik en geeft bespaartips. De Auto-Adapt-functie berekent hoe lang je huis nodig heeft om op te warmen en zorgt voor de gewenste temperatuur op het juiste moment. De Auto-Care-functie waarschuwt bij eventuele problemen met je verwarming.

Het Netatmo-systeem bestaat uit een thermostaat met een tafelstandaard en muurbevestiging, een relaiskastje dat zorgt voor een draadloze verbinding tussen de thermostaat en je internetrouter, een cv-ketel adapter, een netadapter en USB-kabel.

Uitgebreide productinformatie

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Netatmo Thermostaat? Milieu Centraal zet ze onder elkaar en legt uit welke functies je helpen om energie te besparen.

 • Energiebesparende functies

  Bedienen met je smartphone
  Ja, je kunt de thermostaat in huis en op afstand (buitenshuis) bedienen via je smartphone of tablet.

  Waarnemen of je thuis bent (aanwezigheidsdetectie)
  Ja, de slimme thermostaat ziet met behulp van een app op de smartphones van de bewoners (geofencing) of er iemand thuis is en past de verwarming hierop aan.

  Regeling per kamer of zone
  Ja, deze thermostaat kan een groep van kamers apart verwarmen, mits je een cv-ketel hebt die geschikt is voor een tweede verwarmingszone. Met een tweede thermostaat kun je de temperatuur in de tweede zone apart regelen.

  Inzicht in energieverbruik
  De Netatmo geeft een schatting van het gasverbruik voor verwarming. Hij kan niet het echte gas- en stroomverbruik van de energiemeter uitlezen. Netatmo meet het aantal uren dat de verwarming aanstaat en berekent daarmee je verbruik en besparingen. Een energiebesparingsrapport toont je warmteverbruik en geeft persoonlijke tips om je verwarming efficiënter in te plannen.

  Zelflerend opwarmen
  Ja, de Auto-Adaptfunctie bepaalt zeer precies hoe lang de cv-ketel moet verwarmen om je huis op de ingestelde tijd op de juiste temperatuur te krijgen.

  Zelf-programmerende thermostaat (zelflerend klokprogramma)
  Nee. Tijdens de installatie stelt de Netatmo Thermostaat vijf vragen aan je en maakt een klokschema dat gebaseerd is op jouw gewoonten en levensstijl. Je kunt het schema op ieder moment aanpassen via de app. Je kunt ook zelf de tijden en temperaturen programmeren.

  Modulerend verwarmen
  Nee, hierdoor kan de Netatmo de warmteproductie van je cv-ketel minder nauwkeurig regelen, waardoor je wat minder zuinig stookt.

 • Kosten: aanschafprijs 179 euro

  Aanschafprijs: 179 euro 
  De gebruiker kan het systeem zelf installeren of kiezen voor een monteur (89 euro).

 • Technische eigenschappen

  Bediening
  Via de het scherm van de Netatmo thermostaat, smartphone, tablet en pc.

  Apps
  Android, iOS, Windows, website.

  Communicatie met cv-ketel
  De thermostaat ondersteunt alleen aan/uit regeling.

  Welke cv-ketel is geschikt?
  De Netatmo Thermostaat kan geïnstalleerd worden bij veel cv-ketels, warmtepompen en installaties die gestookt worden op stookolie of hout. Check op de website van Netatmo of jouw cv-ketel geschikt is. 

  Eisen aan de meterkast
  Geen.

  Warmtepomp
  Ja, de Netatmo Thermostaat is geschikt voor een gewone warmtepomp, maar niet voor een hybride warmtepomp.

  Eigen stroomverbruik
  Het kastje (gateway) verbruikt 4 kWh elektriciteit per jaar (ongeveer 1 euro). Het display van de thermostaat werkt op 3 AAA-batterijen.

  Draadloze communicatie met internet en sensoren
  Wifi (internet) + radiofrequentie (tussen thermostaat en cv-ketel)

 • Privacy en onafhankelijkheid

  Afhankelijkheid energiebedrijf
  Dit systeem werkt onafhankelijk van je energieleverancier.

  Privacy
  Je gegevens worden via internet verstuurd via een beveiligde verbinding. Je privacy wordt gegarandeerd door de Commission nationale de l’informatique et des libertés (CNIL), een van de meest restrictieve instellingen voor gegevensbescherming in Europa. Gebruikers van de thermostaat kunnen hun verbruiksdetails vrij downloaden of zelf verwijderen.

  Je gegevens kunnen door Netatmo gebruikt worden voor marketingdoeleinden, zoals het aanbieden van andere diensten en producten. Je verbruiksgegevens blijven altijd anoniem. 

  Lees meer in de privacyverklaring

 • Overige informatie

  Openhaard functie
  Nee, de rest van het huis wordt niet verwarmd als in de woonkamer een openhaard of kachel brandt. Als je een tweede verwarmingszone met extra thermostaat hebt, kan dat wel.

  Weerinformatie
  De Netatmo Thermostaat toont de buitentemperatuur van de lokale ‘weerpartner’ van Netatmo, of van het Netatmo Weerstation als je die erbij neemt. Netatmo houdt rekening met de buitentemperatuur bij het opwarmen van het huis (Auto-Adaptfunctie). De Auto-Adaptfunctie van Netatmo zorgt dat de juiste temperatuur wordt bereikt op het juiste moment. Het bepaalt zeer precies de tijd die nodig is om het huis te verwarmen.

  Uitbreidingsmogelijkheden
  Je kunt de thermostaat uitbreiden met een Netatmo Weerstation. Zo zie je de exacte buitentemperatuur en kan het systeem met deze temperatuur rekening houden bij het opwarmen van je huis.

  Zie ook:
  Videoreview van gebruikers
  Website Netatmo

Zo kies je een slimme thermostaat

Of deze slimme thermostaat bij je past hangt af van je wensen en woonsituatie. Om de zoektocht wat makkelijker te maken geeft Milieu Centraal keuzehulp en zet alle thermostaten overzichtelijk onder elkaar. Lees uitgebreide uitleg over eigenschappen en functies van slimme thermostaten. Voor ieder model op de markt worden de energiebesparende eigenschappen nader toegelicht.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.