Praktisch over duurzaam

SmartHome

SmartHome is een draadloos systeem waarmee je elke kamer apart kunt verwarmen. Je kunt het systeem uitbreiden met slimme schakelaars en dimmers om verlichting en apparaten te bedienen. Ook kun je er inbraak- en rookmelders aan koppelen. Met de SmartHome app kun je alles bedienen.

Smarthome 220 x 176.jpg

Het slimme thermostaat plus-pakket bestaat uit een centrale die de cv-ketel regelt, een ketelmodule die bij de cv-ketel geïnstalleerd wordt, 4 op afstand bedienbare radiatorknoppen en een kamerthermostaat. Met dit startpakket kunnen 4 kamers of radiatoren apart verwarmd worden.

SmartHome is geschikt voor energieneutraal wonen. Het systeem kan de opslag regelen van zonne-energie in accu’s, het starten en stoppen van zware verbruikers zoals de vaatwasser, opgewekte stroom terugleveren op het net.

Uitgebreide producteigenschappen

Milieu Centraal zet de belangrijkste functies en eigenschappen op een rij.

 • Energiebesparende functies

  Bedienbaar met je smartphone
  Ja, je kunt de verwarming in elke kamer op afstand bedienen via je smartphone of tablet. Je zie ook direct de actuele status van je verwarming.

  Waarnemen of je thuis bent (aanwezigheidsdetectie)
  Ja, je kunt SmartHome uitbreiden met bewegingsmelders (79,95 euro, ook te gebruiken voor inbraakalarm). De bewegingsmelders zien of er mensen  in een kamer aanwezig zijn. Bij beweging wordt de verwarming voor een bepaalde tijd geactiveerd. Is er gedurende bepaalde tijd geen beweging, wordt de temperatuur automatisch weer lager gezet. De gebruiker kan dit geheel naar wens per kamer zelf instellen.

  Regeling per kamer of zone
  Ja, met SmartHome thermostaten kun je kamers of groepen kamers apart verwarmen. Je kunt voor elke kamer een ander tijdprofiel instellen. Bijvoorbeeld de badkamer ’s morgens tussen 6 uur en 8 uur op 21 graden en de rest van de dag op 17 graden. In alle kamers waar je de temperatuur apart wilt regelen, moet je de knoppen op de radiatoren vervangen door slimme thermostaatknoppen. Deze afstand bedienbare thermostaatknoppen meten de temperatuur én luchtvochtigheid.
  Controleer of je radiatoren geschikt zijn voor de slimme radiatorknoppen. 

  Heb je convectorputten, dan zorgt een kamerthermostaat aan de muur in combinatie met een slimme thermostaatknop voor een goede temperatuurregeling.

  Met de SmartHome zoneregelaar kan de temperatuur van elke zone van je vloerverwarming apart geregeld worden.

  Inzicht in energieverbruik
  Nee, je krijgt geen feedback op je energiegebruik en besparingen.

  Zelflerend opwarmen
  Nee, de thermostaat leert niet hoe lang de cv-ketel moet verwarmen om je huis op de ingestelde tijd op de juiste temperatuur te krijgen.

  Modulerend verwarmen
  Nee. De SmartHome kan de warmteproductie van je cv-ketel daardoor minder nauwkeurig regelen, waardoor die wat minder zuinig stookt.

  Zelf-programmerende thermostaat (zelflerend klokprogramma)
  Nee, je moet de tijden en temperaturen zelf instellen.

 • Kosten: aanschafprijs 490 euro + abonnementskosten

  Aanschafprijs voor het slimme thermostaat plus-pakket: 489,95 euro. Het pakket bestaat uit een centrale, cv-ketelmodule, 4 radiator thermostaatknoppen en een kamerthermostaat. Hiermee kunnen 4 kamers of radiatoren apart verwarmd worden. Er zijn ook startpakketten voor vloerverwarming (334,95 euro) en stadsverwarming (384,95 euro) beschikbaar. Meer informatie over losse producten en prijzen.

  Vanaf 3e jaar 15 euro per jaar
  Abonnement (optioneel): Vanaf het 3e jaar betaal je 14,95 euro per jaar voor het bedienen op afstand via internet. Wil je dit abonnement niet, dan kun je het systeem niet meer buitenshuis (via internet) met je smartphone bedien. Binnenshuis (wifi netwerk) kun je het systeem gewoon met de app of het programma op je pc blijven bedienen.

  Installatiekosten: je kunt het systeem helemaal zelf installeren. Mocht je dit niet zelf willen doen, dan biedt SmartHomeSupply.nl de PLUG&PLAY-service. Je krijgt dan een volledig naar wens ingesteld SmartHome-systeem voor jouw woning. Met deze PLUG&PLAY-service heb je dan tevens de beschikking over een eco-knop (Ben je afwezig? Dan gaat de verwarming op 16 graden en verlichting uit) en zijn alle gewenste tijds- en temperatuurinstellingen al voorzien. Voor het slimme thermostaat plus-pakket kost deze service 89 euro.

 • Technische eigenschappen

  Bediening
  Via smartphone, iPhone, tablet, pc of mac (website). De app kan op meerdere mobiele toestellen gelijktijdig gebruikt worden. Met het SmartHome-programma op je pc of mac voeg je apparaten toe, en kun je tijdprofielen voor het verwarmen van verschillende kamers maken.

  Apps
  Android, iOS, Window, Apple MAC en website.

  Communicatie met cv-ketel
  De cv-ketelmodule van SmartHome ondersteunt alleen aan/uit regeling.

  Welke cv-ketel is geschikt?
  De cv-ketelmodule is geschikt voor alle cv’s. SmartHome is tevens geschikt voor stadsverwarming, blokverwarming en pelletkachels.

  Eisen aan de meterkast
  Voor installatie van het systeem is in de meterkast een vrij stopcontact nodig.

  Warmtepomp
  Ja, SmartHome is geschikt voor een warmtepomp en hybride warmtepomp.

  Eigen stroomverbruik
  De centrale is tevens internetgateway en verbruikt 8,7 kWh per jaar (ongeveer 2 euro).

  Draadloze communicatie met internet en sensoren
  Cosip

 • Privacy en onafhankelijkheid

  Afhankelijkheid energiebedrijf
  SmartHome werkt onafhankelijk van je energieleverancier.

  Privacy
  SmartHome is op veiligheid en betrouwbaarheid getest en gecertificeerd voor alle communicatie en opslag van gegevens. Zo is alle communicatie tussen de apparaten en via internet versleuteld. Voor de installatie van de centrale, het toevoegen van apparaten en het maken of veranderen van instellingen (profielen) moet de centrale in verbinding staan met de SmartHome-server. Als het SmartHome-systeem eenmaal naar wens werkt, is de verbinding met de SmartHome-server niet meer nodig. Desgewenst kun je de internetverbinding op de centrale uitschakelen. In dat geval behoud je via het thuisnetwerk toegang tot het bedienen van het SmartHome-systeem.
  Uitgebreide informatie lees je in de privacyverklaring

 • Overige informatie

  Openhaard functie
  Ja, als in de woonkamer een openhaard of kachel brandt, kan elke andere kamer apart verwarmd worden.

  Weerinformatie
  Nee. SmartHome kan wel uitgebreid worden met een weerstation van Netatmo. Met de weergegevens kunnen apparaten bestuurd worden, zoals verwarming of een luchtbevochtiger.

  Uitbreidingsmogelijkheden
  SmartHome is een alles-in-een draadloos domoticasysteem met veel uitbreidingsmogelijkheden: besturing van verwarming, verlichting, elektrische apparaten, zonwering, maar ook inbraakbeveiliging met bewegingsmelders en deur- en raamcontacten en brandbeveiliging met rookmelders.

  Bekijk alle uitbreidingsmogelijkheden zoals infrarood-verwarmingspanelen (smartheat) en camera’s (smartcam). Deze producten kunnen met SmartHome bediend en beheerd worden. De leverancier helpt je met het veranderen van je systeem of het oplossen van problemen. Dit gebeurt op afstand, zodat een servicemonteur ter plaatste niet nodig is.

  Bekijk video

  Reviews van gebruikers

  Bezoek de website van SmartHome 

Zo kies je een slimme thermostaat

Of deze slimme thermostaat bij je past hangt af van je wensen en woonsituatie. Om de zoektocht wat makkelijker te maken geeft Milieu Centraal keuzehulp en zet alle thermostaten overzichtelijk onder elkaar. Lees uitgebreide uitleg over eigenschappen en functies van slimme thermostaten. Voor ieder model op de markt worden de energiebesparende eigenschappen nader toegelicht.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.