Praktisch over duurzaam

tado

Met de smartphone-app stuurt tado je verwarming aan op basis van de locatie van de bewoners. De thermostaat zet de verwarming automatisch lager zodra alle bewoners het huis verlaten hebben en maakt het huis weer warm voor de eerste persoon thuiskomt. Ook kun je thuis en op afstand handmatig je verwarming bedienen. tado kan meerdere kamers of zones apart verwarmen.

Tado 220x176.jpg

Het startpakket bestaat uit de tado Slimme Thermostaat en de tado Bridge. De Slimme Thermostaat en de Bridge communiceren draadloos via radiosignalen. De Bridge sluit je aan op je internetrouter. Je kunt het systeem (vanaf najaar 2016) uitbreiden met tado Slimme Radiatorknoppen. Met de tado Extensiekit kun je de Slimme Thermostaat draadloos aansluiten op je cv-ketel.

Uitgebreide productinformatie

Milieu Centraal zet de eigenschappen van tado op een rij.

 • Energiebesparende functies

  Bedienen met je smartphone
  Ja, je kunt de thermostaat in huis en op afstand (buitenshuis) bedienen via je smartphone of tablet.

  Waarnemen of je thuis bent (aanwezigheidsdetectie)
  Ja, tado ziet met behulp van een app op de smartphones van de bewoners (geofencing) of er iemand thuis is en past de verwarming hierop aan.

  Regeling per kamer
  Ja, deze thermostaat kan een groep van kamers apart verwarmen als je een cv-ketel hebt die geschikt is voor een tweede verwarmingszone. Met een tweede thermostaat kun je de temperatuur in de tweede zone apart regelen.

  Eind 2016 komen Slimme Radiatorknoppen beschikbaar, waarmee je ook kamers apart kunt verwarmen. In alle kamers die je apart wilt kunnen regelen moet je de kranen op de radiatoren vervangen door de op afstand bedienbare radiatorknoppen met ingebouwde temperatuurmeter.

  Inzicht in energieverbruik
  tado geeft een schatting van je energieverbruik en de besparingen. Hij kan niet het echte gas- en stroomverbruik van de energiemeter uitlezen. tado schat het energieverbruik aan de hand van de waargenomen stooktijden van de cv-ketel. Verder toont hij grafieken met het temperatuurverloop per kamer of zone en de stookmomenten.

  Zelflerend opwarmen
  Tado leert hoe snel jouw woning opwarmt. Met die informatie berekent hij hoeveel tijd nodig is om het huis op te warmen. Zo zorgt hij dat het huis op de ingestelde tijd op temperatuur is.

  Modulerend verwarmen
  Ja, deze thermostaat kan regelen dat de cv-ketel meer of minder warmte produceert. Je ketel verwarmt daardoor efficiënter en bespaart energie.

  Zelf-programmerende thermostaat (zelflerend klokprogramma)
  Nee. Met de app kun je een gepersonaliseerd temperatuur- en tijdschema instellen voor je verwarming. tado zal afwijken van dit schema en de verwarming automatisch lager zetten als er niemand thuis is.

 • Kosten: aanschafprijs 249 euro

  De aanschafprijs van het startpakket (Slimme Thermostaat en Bridge) is 249 euro. Je kunt het systeem zelf installeren.
  Extensiekit voor draadloze aansluiting van de Slimme Thermostaat en cv-ketel: 99 euro.
  Slimme Radiatorknop: 79 euro (vanaf eind 2016).

 • Technische eigenschappen

  Bediening
  Via het bedieningspaneel van tado en met je smartphone, tablet en pc.

  Apps
  Android, iOS, Windows en website.

  Communicatie met cv-ketel
  De thermostaat ondersteunt aan/uit regeling en OpenTherm-protocol, Nefit-protocol, Vaillant EBUS, Buderus, etc.

  Welke cv-ketel is geschikt?
  tado is geschikt voor de meeste verwarmingssystemen. Check op de website van tado of jouw cv-ketel geschikt is. 

  Eisen aan de meterkast
  Geen.

  Warmtepomp
  Ja, tado is geschikt voor een warmtepomp en hybride warmtepomp.

  Eigen stroomverbruik
  Het stroomverbruik van de Bridge is onbekend. De Slimme Thermostaat werkt op batterijen.

  Draadloze communicatie met internet en sensoren
  868 MHz, Mesh (6LoWPAN)

 • Privacy en onafhankelijkheid

  Afhankelijkheid energiebedrijf
  Dit systeem werkt onafhankelijk van je energieleverancier.

  Privacy
  Je gegevens worden alleen gebruikt voor aansturing van de verwarming. Om fouten op te kunnen lossen zijn beperkte gegevens beschikbaar voor geselecteerde medewerkers van tado. Je gegevens kunnen niet worden ingezien door derden en worden ook niet gebruikt voor marketing. De communicatie tussen de apparaten in huis, de gecertificeerde high-security servers en de mobiele apparaten is beveiligd volgens de standaarden die gelden voor online bankieren.
  Lees meer in de privacyverklaring.

 • Overige informatie

  Openhaard functie
  Ja, de rest van het huis wordt verwarmd als in de woonkamer een openhaard of kachel brandt, mits je zoneregeling hebt. Vanaf najaar 2016 zijn ook slimme radiatorkranen beschikbaar, waarmee je kamers apart kunt verwarmen.

  Weerinformatie
  Ja, het systeem toont informatie over het weer en de buitentemperatuur en maakt gebruik van de buitentemperatuur bij het aansturen van de verwarming.

  Uitbreidingsmogelijkheden
  Apple HomeKit (kosten nog onbekend) en IFTTT.com.

  Bekijk de video van tado.

  Bekijk de website van tado.

Zo kies je een slimme thermostaat

Of deze slimme thermostaat bij je past hangt af van je wensen en woonsituatie. Om de zoektocht wat makkelijker te maken geeft Milieu Centraal keuzehulp en zet alle thermostaten overzichtelijk onder elkaar. Lees uitgebreide uitleg over eigenschappen en functies van slimme thermostaten. Voor ieder model op de markt worden de energiebesparende eigenschappen nader toegelicht.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.