Praktisch over duurzaam

ThermoSmart

ThermoSmart is een slimme thermostaat die je via een digitale kalender kunt programmeren. Je kunt het systeem bedienen met je smartphone, tablet en PC. Het programmeren van de online ThermoSmart kalender is vergelijkbaar met agendasystemen van Google en Outlook.

Thermosmart 220 x 176.jpg

Met ThermoSmart kun je ook je eigen energieverbruik volgen. Hij schat je gasverbruik aan de hand van de tijd die je cv-ketel brandt. Het systeem bestaat uit een slimme thermostaat, die je huidige thermostaat vervangt en een cv-interface, die bij de ketel wordt geplaatst.

Uitgebreide productinformatie

Welke functies en eigenschappen heeft de ThermoSmart en hoe helpt deze slimme thermostaat je om energie te besparen?  

 • Energiebesparende functies

  Bedienen met je smartphone
  Ja, je kunt de thermostaat in huis en op afstand (buitenshuis) bedienen via je smartphone, tablet of Apple Watch.

  Waarnemen of je thuis bent (aanwezigheidsdetectie)
  Ja, de thermosmart ziet met behulp van een app op de smartphones van de bewoners of er iemand thuis is (geo-fencing) en past de verwarming hierop aan.

  Inzicht in energieverbruik
  ThermoSmart geeft een schatting van je energieverbruik. Hij kan niet het echte gas- en stroomverbruik van de energiemeter uitlezen. Een grafiek toont de relatieve hoeveelheid energie die je verwarmingsinstallatie heeft gebruikt. Voor cv-ketels is dit het relatieve gasverbruik, voor stadsverwarming het relatieve energieverbruik in Joules. De ThermoSmart bepaalt het relatieve energieverbruik door de tijd te meten dat je cv-ketel aanstaat. Met het relatieve energie verbruik kan je vergelijkingen maken tussen verschillende dagen of weken.

  Zelflerend opwarmen
  Ja, deze slimme thermostaat leert hoe lang de cv-ketel moet verwarmen om je huis op de ingestelde tijd op de juiste temperatuur te krijgen.

  Modulerend verwarmen
  Ja, deze thermostaat kan regelen dat de cv-ketel veel of minder warmte produceert. Je ketel verwarmt daardoor efficiënter en bespaart energie.
  Zelf-programmerende thermostaat (zelflerend klokprogramma)
  Nee, je moet de tijden en temperaturen zelf instellen. Via een online kalender kun je de tijden programmeren op eenzelfde manier zoals je afspraken maakt in Outlook of Google calender.

  Regeling per kamer
  Nee, de ThermoSmart kan de temperatuur in verschillende kamers niet apart regelen.

 • Kosten: aanschafprijs 229 euro

  Aanschafprijs 229 euro. Er zijn geen abonnementskosten. Je kunt het systeem zelf installeren of laten installeren door een monteur voor ongeveer 85 euro.

 • Technische eigenschappen

  Bediening
  Via het scherm van de ThermoSmart thermostaat en smartphone, tablet en pc.

  Apps
  Android en iOS.

  Communicatie met cv-ketel
  De thermostaat ondersteunt aan/uit regeling en OpenTherm-protocol. Voor Nefit is een converter/adapter beschikbaar, deze kost 50 euro.

  Welke cv-ketel is geschikt?
  Check op de website van ThermoSmart of jouw cv-ketel geschikt is. ThermoSmart is ook geschikt voor stadsverwarming.

  Eisen aan de meterkast
  Geen

  Warmtepomp
  Ja, de thermostaat is geschikt voor een warmtepomp, maar niet voor een hybride warmtepomp.

  Eigen stroomverbruik
  17,5 kWh per jaar (ongeveer 3,50 euro).

  Draadloze communicatie met internet en sensoren
  Wifi

 • Privacy en onafhankelijkheid

  Afhankelijkheid energiebedrijf
  Dit systeem werkt onafhankelijk van je energieleverancier

  Privacy
  Je verbruiksgegevens worden via Wifi en internet versleuteld verzonden. Anderen kunnen jouw verbruiksgegevens niet zien. ThermoSmart gebruikt jouw verbruiksdata alleen geanonimiseerd om bijvoorbeeld jouw energieverbruik te kunnen vergelijken met soortgelijke huishoudens. ThermoSmart verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Zie ook de privacyverklaring van ThermoSmart.

 • Overige informatie

  Openhaard functie
  Ja, de rest van het huis wordt verwarmd als in de woonkamer een openhaard of kachel brandt.

  Weerinformatie
  Het systeem toont informatie over het weer en de buitentemperatuur. De weergegevens worden ook gebruikt bij de feedback die je krijgt over je energiegebruik.

  Uitbreidingsmogelijkheden
  ThermoSmart heeft een zogeheten publieke API (application programming interface), waarmee het kan communiceren met een andere programma’s. Op dit moment is ThermoSmart te integreren met SmartAlarm, Homey, Netatmo Weather Station en Drebbl.

  Reviews van gebruikers
  Tweakers, kieskeurig en thermostaatstore

  Zie ook
  Video van ThermoSmart
  Website van ThermoSmart

Zo kies je een slimme thermostaat

Of deze slimme thermostaat bij je past hangt af van je wensen en woonsituatie. Om de zoektocht wat makkelijker te maken geeft Milieu Centraal keuzehulp en zet alle thermostaten overzichtelijk onder elkaar. Lees uitgebreide uitleg over eigenschappen en functies van slimme thermostaten. Voor ieder model op de markt worden de energiebesparende eigenschappen nader toegelicht.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.