Koken met een stekker

Vrouw snijdt groenten en man en kind staan op de achtergrond. Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting.

Kookquiz

Test je kennis Weet jij alles over kookplaten? Quizvragen over pannen, wokken en opwarmtijd.
Ben je toe aan een nieuwe kookplaat of keuken? Bekijk de voordelen van koken met een stekker. Of test je kennis over inductie koken. Wil je het liever met eigen ogen zien? In bijna 1800 keuken- en witgoedwinkels kun je informatie over koken op inductie tegenkomen.

Lij-saan over koken met een stekker

Nieuwe keuken? Neem inductie

Slimme zet! Koken op inductie is veilig, schoon en makkelijk. Een keukenverbouwing is een goed moment om over te stappen op een inductieplaat. Ontdek of je iets moet aanpassen in de meterkast. En lees hoe je kunt checken of je pannen geschikt zijn. 

Alles over koken op inductie

De voordelen van inductie

Aanrecht vol met eten en vrouw die kookt. Kook op maat.

Zet meteen een stap voor wonen zonder aardgas en ga voor koken met een stekker. Dit zijn de voordelen van koken op inductie:

✔ Goed voor het milieu: stroom wordt steeds duurzamer.
✔ Veilig: geen vlammen en alleen hitte onder de pan.
✔ Simpel schoon: doekje erover zonder lastig schrobben.
✔ Schonere lucht: er zijn geen verbrandingsgassen.
✔ Stijlvol: het ziet er mooi uit.

Gasloos Met een inductieplaat kook je voortaan zonder gas

Volg onze tips

Volg onze pannentips via social media.

@milieucentraal