Verspillingsvrije week

Vrouw met eigen boodschappentas. Eigen boodschappentas voorkomt afval.

Samenwerking

#verspillingsvrij De verspillingsvrije week is onderdeel de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Samen tegen voedselverspilling
Dáág bruine bananen en droge boterhammen! Wil je eens testen hoe verspillingsvrij jij kan zijn? Dat kan van 12 tot en met 18 september tijdens de Verspillingsvrije week van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. En ook als de week al geweest is kun je natuurlijk zelf aan de slag om voedselverspilling te voorkomen.

Hoe zit het met de THT-datum?

Ten minste houdbaar tot? Wat betekent de Ten minste houdbaar tot-datum op voedsel precies? Bekijk de video voor de uitleg! YouTube.com - Uitleg Ten minste houdbaar tot
Coach app gebruiken

Wat goed dat je de gratis app gaat proberen om minder voedsel te verspillen.

De verspillingsvrije coach helpt je met slimme tips, inspiratie en toffe challenges om minder eten en drinken weg te gooien. Door te meten wat je weggooit, krijg je tips die nóg beter bij je passen.

✔ Superbelangrijk voor het milieu, lief voor je bankrekening!

Verspillingsvrije coach

Verspil me niet quiz

Test je kennis Ben je een kliekjeskoning of heb je er nog geen kaas van gegeten?
Wist je dat... je soepel mag zijn met de THT-datum? 'Ten minste houdbaar tot' is vaak veel langer houdbaar dan je denkt!

Samen maken we Nederland verspillingsvrij

De verspillingsvrije week is onderdeel van de campagne Hoe #verspillingsvrij ben jij? van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Binnen de stichting zetten organisaties, overheid en kennisinstellingen zich gezamenlijk in om verspilling tegen te gaan. Samen maken we van Nederland één van de eerste landen ter wereld die voedselverspilling met de helft weet te verminderen.

Video over voedselverspilling