Praktisch over duurzaam

Energievreters, pak ze aan!

09 oktober 2014

De kans is groot dat er een energievreter in je keuken staat te grommen. In Nederland staan liefst 5,5 miljoen koelkasten en vriezers die zoveel stroom verbruiken dat het voor milieu én portemonnee verstandig is ze te vervangen door een nieuw superzuinig exemplaar. Al die koelkasten vervangen zou evenveel stroom besparen als 300.000 huishoudens jaarlijks samen verbruiken.

Nieuwe zuinige koelkast

Koelkasten zijn steeds zuiniger geworden. Een koelvriescombi van 7 jaar oud verbruikt daardoor twee en een half keer zoveel elektriciteit als een nieuwe superzuinige met A+++label. Dat scheelt jaarlijks 45 euro aan stroomkosten (80 tegenover 35 euro). Daardoor is het financieel voordelig om een koelapparaat van zeven jaar of ouder te vervangen, zelfd als het nog niet kapot is! Let wel op dat u ter vervanging van uw oude koelkast een A+++apparaat koopt. Koelkasten met een lager label verbruiken net als oude koelkasten veel meer stroom, waardoor u alsnog duurder uit bent.

Maak kan op aankoopbedrag retour

Tijdens de campagne ‘Energievreters pak ze aan!’ maak je kans op jouw aankoopbedrag retour als je tussen 13 oktober en 13 november 2014 een zuinige koelkast koopt. Kijk op www.energievreter.nl. Daarnaast kun je een koelkast met label A+++ ter waarde van 450 euro winnen.

Lees meer over zuinige koelkasten en vriezers op Koelkasten en vriezers.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.