Praktisch over duurzaam

Hoe slim is een slimme thermostaat?

10 december 2014

Er komen steeds meer slimme thermostaten op de markt. Onderling zijn er grote verschillen. Wat kan je ermee en welke thermostaat past bij wie?

Met een slimme thermostaat kan een gemiddeld huishouden tot 22 procent besparen op gas voor verwarming. De besparing kan zelfs oplopen tot 37 procent bij een slimme thermostaat met zoneregeling. Hoe minder zuinig je tot nu toe stookte, hoe groter je huis en hoe slechter de isolatie van dat huis, hoe meer er voor jou valt te besparen met een slimme thermostaat. Let op: als je huis slecht geïsoleerd is, kan je beter eerst je huis isoleren en dan pas een slimme thermostaat kopen.

In hoeverre een slimme thermostaat je helpt om energie te besparen hangt af van je gebruik. Als vuistregel geldt: een slimme thermostaat met een slimme gebruiker is de beste combinatie. In de meeste gevallen bieden slimme thermostaten zeker aanknopingspunten voor energiebesparing. Met een gewone thermostaat kun je ook zuinig stoken; slimme thermostaten maken dat gemakkelijker. Lees meer op slimme thermostaten.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.