Praktisch over duurzaam

Is jouw woning bij de tijd?

16 oktober 2014

Nieuwe huizen zijn goed geïsoleerd. Maar in veel oudere huizen gaat nog veel warmte verloren en dat kost veel geld. Op verbeteruwhuis.nl ontdek je wat er nog aan jouw woning kan gebeuren voor minder energiekosten en meer comfort.

Huizen die gebouwd zijn voor 1992 zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Afhankelijk van wat jij en vorige bewoners hebben gedaan, valt er heel wat te winnen met betere isolatie, dubbel glas, een zuinige installatie voor verwarming en warm water en zonnepanelen.

Denk aan vloerisolatie

Ruim de helft van de woningen van voor 1983 heeft nog geen vloerisolatie. Dat is een gemiste kans! Het kost wooncomfort, geld en milieuschade. Vloerisolatie van een eengezinshoekwoning kost gemiddeld 1.700 euro en bespaart jaarlijks zo’n 190 euro. De besparing werkt aan twee kanten: er is minder warmteverlies naar de kruipruimte én de verwarming kan lager.

"Dat had ik eerder moeten doen!"

Uit onderzoek van Milieu Centraal uit 2011 blijkt dat 7 op de 10 mensen die vloerisolatie hadden aangebracht tevreden waren en dachten: "Dat had ik eerder moeten doen!" Aanbrengen geeft nauwelijks overlast. Het duurt maar één dag en gaat via het luik in de kruipruimte. Je woonkamer hoeft er niet voor overhoop.

Check jouw woning

Wil je weten wat er voor jouw huis mogelijk is? Doe de geheel vernieuwde test op www.verbeteruwhuis.nl en ontdek hoeveel jij kunt besparen.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.