Praktisch over duurzaam

Deel je idee om afval te verminderen!

20 oktober 2015

Heb jij een goed idee om de afvalberg te verkleinen? Ben je een ster in hergebruik of delen van spullen? Doe mee aan de wedstrijd en maak kans op een award.

logo Europese week afvalvermindering 283x117.png

De wedstrijd is onderdeel van de Europese Week van de Afvalvermindering die van 21 tot en met 29 november plaatsvindt. Het thema is 'Doe meer met minder afval'. 

De organisatie is op zoek naar goede ideeën om minder afval te produceren en meer afval te hergebruiken of recyclen. Er zijn verschillende categorieën waarin je kunt meedoen: als burger, school, bedrijf, vereniging of instantie. Je kunt dus zelf aan de slag, of een actie bedenken met jouw school of bedrijf.

Uiterlijk 15 november insturen

De deadline voor het indienen van jouw idee is zondag 15 november. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar michiel.vanesch@milieucentraal.nl. Ook krijg je van Milieu Centraal een campagnepakket met tips en communicatiemiddelen om jouw idee te promoten.

Meer informatie kun je vinden op de website www.ewwr.eu/nl. De regels voor deelname vind je hier.

Genomineerden in het zonnetje

De Nederlandse genomineerden voor de award worden bekend gemaakt op maandag 23 november tijdens de werkconferentie van ‘Van Afval Naar Grondstof Buitenshuis’. De genomineerden zullen we worden ingezet als goed voorbeeld in het uitvoeringsprogramma van VANG Buitenshuis en krijgen in 2016 een plek op de websites www.duurzaamdoen.nl en www.pluk.nl.

Organisatie

De organisatie in Nederland is in handen van Milieu Centraal, in samenwerking met het ministerie van IenM.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.