Praktisch over duurzaam

Foodbattle: wie verspilt het minste voedsel?

16 maart 2015

Een Nederlander gooit gemiddeld een kilo goed eten per week in de vuilnisbak. Dat kost een gezin met twee kinderen op jaarbasis 600 euro. Vandaag gaat een 'Foodbattle' van start om te zien wie in drie weken tijd de meeste voedselverspilling kan vermijden.

Milieu Centraal begint vandaag aan een Foodbattle samen met Wageningen UR, de gemeente Wageningen, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Economische Zaken en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Voedingscentrum, KED Voedsel en Natuur & Milieu.

In eerdere edities van de Foodbattle wisten deelnemers hun voedselverspilling met een vijfde tot een derde te reduceren. Dat is belangrijk, want iedere kilo voedsel die je weggooit is vergelijkbaar met de verspilling van ruim een liter benzine. Zoveel energie is nodig geweest om het voedsel te telen en op jouw bord te brengen. Lees meer over voedselverspilling en hoe je zo min mogelijk hoeft weg te gooien op www.milieucentraal.nl/voedselverspilling.

Deze site gebruikt alleenĀ cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.