Praktisch over duurzaam

Geen geschikt dak, toch zonnepanelen

09 juli 2015

Wil je graag zonne-energie stimuleren, maar heb je geen geschikt dak voor zonnepanelen? Dan kan je meedoen met een gezamenlijk project. Er zijn verschillende nieuwe initiatieven!

Energiecoöperatie

Je kunt  lid worden van een energiecoöperatie bij jou in de buurt. Zodra de coöperatie besluit om te investeren in een nieuw duurzame energie project kan je daar als lid aan meedoen. De meeste coöperaties richten zich op windenergie, maar er zijn ook coöperaties die zich richten op zonne-energie.

Kijk voor een overzicht op Hier Opgewekt.

Crowdfunding via ZonnepanelenDelen

Je kunt ook investeren in zonne-energie projecten. ZonnepanelenDelen is een crowd funding platform voor collectieve zonne-energie projecten. Initiatiefnemers van zonne-energieprojecten kunnen via deze site hulp krijgen bij de financiering door middel van crowd funding.

Als ‘funder’ kan iedereen via ZonnepanelenDelen investeren in zonnepanelen. De panelen worden op bijvoorbeeld daken van scholen geplaatst als er voldoende geld is ingezameld. Via ZonnepanelenDelen kun je ook investeren in projecten die niet bij jou in de buurt zijn. Dat kan vanaf een bedrag van 25 euro.

Kijk op Zonnepanelen Delen.

Crowdfunding via DuurzaamInvesteren

Investeren in zonne-energie kan ook via DuurzaamInvesteren. Dit is een crowdfundingplatform voor duurzame energieprojecten in Nederland.
Ontwikkelaars van duurzame energieprojecten kunnen op het platform een investeringsaanbod onder de aandacht van potentiële investeerders brengen en investeerders kunnen duurzame energie projecten bekijken waarin zij kunnen investeren. Dit zijn vooral zonne- en windparken. De minimale investering is wisselt per project van 250 tot 1.000 euro.

Kijk op Duurzaam Investeren.

Wél een eigen dak?

Lees hier alles wat je moet weten om zonnepanelen aan te schaffen voor op je eigen dak. En lees hier waarom het stimuleren van meer opwekking van zonne-energie en duurzame energie zo belangrijk is. 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.