Praktisch over duurzaam

Tips tegen wespen waar je iets van opsteekt

17 augustus 2015

In toenemende mate teisteren wespen ons land. Vooral in de tuin en op terrassen bezorgen ze veel overlast. Rond de periode van het nestverval, eind augustus, worden wespen bijzonder agressief.

Steek voorkomen

Er zijn allerlei huis- tuin- en keukenmiddeltjes om wespen op afstand te houden. Een halve citroen met kruidnagel of bakjes water met een scheutje ammonia op het terras, zijn meestal voldoende om wespen te verjagen. Met een wespenval kun je wespen vangen. In de val giet je een paar centimeter limonade waarin de wespen verdrinken. Ze kunnen de wespenval wel binnenvliegen, maar komen er moeilijk uit. Hang de val op een afstandje van het terras. Horren en vliegengordijnen helpen je om wespen buiten de deur te houden. Het dichtstoppen van kieren en naden kan ook helpen.

Wespennieuws

Milieu Centraal adviseert om niet zelf met gif te gaan strooien. Bestrijden kan vaak op een milieuvriendelijke manier, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter. In het persbericht 'Augustus topmaand voor de wesp' geeft Milieu Centraal tips om wespenleed te voorkomen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op deze pagina overĀ wespen.

Deze site gebruikt alleenĀ cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.