Praktisch over duurzaam

Wasdroger: goedkoop is duurkoop

15 oktober 2015

Een zuinige wasdroger is goed voor het milieu én voor je portemonnee. De prijs van een zuinige droger is weliswaar hoger, maar in het gebruik is hij een stuk goedkoper.

Milieu Centraal berekende dat je met een zuinige warmtepompdroger met A++ label na 12 jaar 200 euro goedkoper uit bent dan met een B-label droger. Tel uit je winst!

Goedkope droger heeft hoge energiekosten

Bij wasdrogers geldt: goedkoop is duurkoop. Milieu Centraal telt naast de aanschafkosten ook de energiekosten van een wasdroger door de jaren heen mee. Wat blijkt: de goedkoopste wasdrogers hebben hoge energiekosten. Een duurdere wasdroger met A++ label verbruikt maar een derde van de stroom die een droger met label B nodig heeft. Dat verschil betaalt zich na 12 jaar ruimschoots uit: de aanschafkosten plus energiekosten over 12 jaar zijn van een B-label wasdroger 1200 euro en van een A++ droger 1000 euro, bij een gemiddeld gebruik van twee à drie keer per week. Milieu Centraal adviseert dan ook om niet alleen naar de prijs in de winkel te kijken, maar ook naar de energiekosten. Daarmee doe je niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu een groot plezier.

Een wasdroger met A++ na 12 jaar 200 euro voordeliger dan een B-label droger. Dat is een klimaatklapper.

Wil je meer vergelijkingen zien? Kijk op onze pagina Wasdroger.

Tips voor zuinig drogen

De waslijn blijft natuurlijk de zuinigste droger. Daarom is het goed om de wasdroger te combineren met drogen aan de lijn. De meeste mensen met een droger doen dit al: van de 220 wasbeurten die een huishouden gemiddeld doet per jaar gaan er 90 op de lijn en 130 in de droger. Maar je kunt nog meer doen om zuinig te drogen: centrifugeer de was bijvoorbeeld op een hoog toerental. Kijk voor meer tips over zuinig drogen op Wasdroger.

Koop een zuinige droger en maak kans op je aankoopbedrag retour!

Een wasdroger met A++ is op de lange termijn voordeliger omdat het scheelt op de energierekening. Klimaatklapper

Van 15 oktober tot en met 15 november loopt de campagne ‘Energievreters, pak ze aan!’. In zeven winkelketens maak je kans om het aankoopbedrag van een zuinige warmtepompdroger terug te winnen. Ga na www.energievreter.nl voor meer informatie.

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.