Praktisch over duurzaam

Welke klimaatklapper kies jij?

05 oktober 2015

Je huis isoleren, vaker met de fiets, korter douchen of minder vlees eten: met al deze maatregelen verminder je jouw uitstoot van het broeikasgas CO2. Welke klimaatklapper kies jij?

Met de VN Klimaattop in zicht heeft Milieu Centraal de grootste klimaatklappers op een rij gezet. Wat blijkt: ook jij kunt helpen de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Met deze klappers verandert een abstract ‘ver-van-je-bed-probleem’ in een probleem waar jij iets aan kunt doen.

Grootste besparingen

De meeste CO2 bespaar je door dichter bij huis je vakantie te vieren, met het OV naar je werk te reizen, je spouwmuur te isoleren en zonnepanelen te nemen, zuinig te stoken en groenten en fruit van het seizoen te eten.

Klimaatimpact huishoudens

Een gemiddeld huishouden stoot 23 ton CO2 per jaar uit (dat is 23.000 kilo). De meeste CO2 komt vrij bij vervoer, eten en het energiegebruik in huis. Ook komt er CO2 vrij door woninginrichting, kleding en studie. Je kunt niet overal CO2 op besparen: zo kun je moeilijk stoppen met eten of alles op de fiets vervoeren. De klimaatklappers laten zien waar je wel CO2 mee kunt besparen. Milieu Centraal rekende meer dan 30 maatregelen door op hun CO2-uitstoot en verdeelde ruim de helft hiervan over vier thema’s: je huis, makkelijke tips, bewuste voeding en goed op weg.

Welke klimaatklapper kies jij?

Ga naar www.klimaatklappers.nl en open de interactieve infographics. Laat je inspireren en kies jouw klimaatklapper. 

Meer informatie

Wil je meer weten over klimaatverandering? Kijk dan op klimaatverandering.

Bekijk het bericht van de NOS over de klimaatklappers.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.