Praktisch over duurzaam

Zap naar NPO Groen

25 november 2015

Nu de klimaattop in Parijs dichterbij komt zetten de publieke omroepen zich in voor een groener Nederland. Schakel deze week om 19.20 uur naar NPO 2 voor groene ideeën en tips. Milieu Centraal levert inhoudelijke ondersteuning voor de uitzendingen.

Sophie Hilbrand presenteert deze week dagelijks Nederland wordt groen. Tijdens de tv-uitzendingen staan groene initiatieven in de spotlight en delen bekende Nederlanders hun duurzaamste tip. Milieu Centraal levert informatie en berekeningen zodat kijkers thuis mee kunnen doen, bijvoorbeeld via de CO2-calculator voor huishoudens.

205 ton CO2 besparing

Ook in aanloop naar de dag van de duurzaamheid, 9 oktober, daagde de NPO kijkers en luisteraars uit om energie te besparen. Zo lanceerde de NOS de klimaatklappers van Milieu Centraal en werd NPO Radio 2 omgedoopt tot “Het Groene station’. Iedereen kon meedoen met dag- en weekuitdagingen van de NPO Groen App. Milieu Centraal berekende dat er 205 ton CO2 werd bespaard door alle luisteraars die meededen. Dat is vergelijkbaar met 23 keer met de auto rond de wereld rijden of het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ruim 100 huishoudens.

CO2-calculator voor huishoudens

Speciaal voor de uitzendingen van NPO Groen heeft Milieu Centraal haar CO2-calculator vernieuwd. Aan de hand van een aantal stappen kun je eenvoudig bepalen of je meer of minder CO2 uitstoot dan gemiddeld. Tijdens de tv-uitzendingen en via de NPO groen app uitdagingen kom je de rekentool tegen. Neem ook een kijkje op de website van NPO.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.