Praktisch over duurzaam

Zo heb je voor altijd plezier van je vakantiegeld

22 mei 2015

Heb jij je vakantiegeld ook al binnen? Hier lees je hoe jij en de wereld om je heen er zoveel mogelijk plezier van hebben.

Halveer je klimaatbelasting...

Je slaat twee vliegen in een klap door een verre vliegreis in te ruilen voor betere woningisolatie. Een vliegreis voor twee personen naar Thailand kost een kwart van de klimaatbelasting van een gemiddeld huishouden. Terwijl betere woningisolatie (van energielabel G naar B) een kwart van de klimaatbelasting van een gemiddeld huishouden bespaart.

Door je vakantiegeld te gebruiken voor betere woningisolatie in plaats van een verre vliegreis halveer je dit jaar je klimaatbelasting, terwijl de klimaatbelasting voor de rest van je leven ieder jaar een kwart lager ligt!

...door in een comfortabeler huis te wonen...

In een goed geïsoleerd huis wordt het niet snel koud en is het fijn wonen. Mensen die hun isolatie verbeterden zijn er tevreden over. Nooit meer koude voeten.

...en ieder jaar extra geld over te houden

Nu geld besteden aan energiebesparing betekent dat je straks zeker geld over houdt, omdat je dan minder energiekosten hebt. Hoeveel geld je precies over zal houden hangt af de energieprijzen in de toekomst.

Isolatie brengt 5 tot 10 keer zoveel op als de karige rente van 1 à 1,5 procent op een spaarrekening. Woningisolatie heeft het zelfde rendement als een spaarrekening met 7 tot 12 procent rente.

Spouwmuurisolatie heeft van alle bespaarmaatregelen het hoogste rendement: evenveel als een fictieve spaarrekening met 12 procent. Het kost voor een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 2.000 euro. In het eerste jaar is de besparing op de energierekening al zo’n 570 euro.

Lees meer over hoeveel verschillende isolatiemaatregelen opbrengen en hoe Milieu Centraal dat berekent op Rendement van energiebesparing.

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.