Praktisch over duurzaam

Zonneboiler of nieuwe HR-ketel? Doe het voor 1 juli!

01 mei 2015

Tot 1 juli geldt voor de installatie van cv-ketels, zonneboilers en zonnepanelen het verlaagde btw-tarief van 6 in plaats van 21 procent. Door de werkzaamheden voor die datum te laten verrichten ben je goedkoper uit. Isolatie blijft gelukkig onder het lage btw-tarief vallen.

Per 1 juli gaat de tijdelijk verlaagde btw op arbeid voor renovatie van woningen ouder dan twee jaar weer van 6 naar 21 procent. Hieronder vallen ook duurzame maatregelen als de plaatsing van efficiënte cv-ketel, een zonneboiler en zonnepanelen. Let op: de werkzaamheden moeten daarvoor ook echt voor 1 juli verricht zijn.

Dat de btw op installatie van zonnepanelen per 1 juli omhoog gaat zal voor de meeste mensen niet veel uitmaken. Je kunt de btw immers sowieso eenvoudig terugvragen met dit handige stappenplan. Alleen ondernemers met een relatief laag inkomen kan het raadzaam zijn zonnepanelen op hun privéwoning vóór 1 juli te laten plaatsen: dit is het geval als je door het terugvragen van de btw net over de grens voor vrijstelling van btw-aangifte gaat. Lees hierover meer op milieucentraal.nl/btwzonnepanelen.

Door de langlopende btw-verlaging voor isolatiewerkzaamheden bespaar je gemiddeld 1300 euro als je een gemiddelde woning laat voorzien van dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolerend glas blijven onder het lage tarief vallen. Woningisolatie is sowieso niet alleen milieuvriendelijk en comfortverhogend, maar ook financieel interessant: de opbrengst is vergelijkbaar met 7 tot 12 procent rente op een spaarrekening.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.