Praktisch over duurzaam

De bij hoort erbij

06 juli 2016

Het gaat niet goed met de bij, maar door de juiste bloemetjes buiten te zetten kun je deze belangrijke bestuiver helpen. Op zaterdag 9 en zondag 10 juli vertellen imkers in het hele land over bijen. Ontdek waar je in de buurt moet zijn voor de Landelijke Open Imkerijdag en vind tips voor een bij-vriendelijke tuin.

Imker met bijen 327x245.jpg

Komend weekend besteden de imkers aandacht aan bijen en leggen ze uit hoe belangrijk deze zoemers zijn voor de biodiversiteit. Maak kennis met de koningin en haar darren, mannetjes, werksters en vrouwelijke bijen. Vind je al die zoemers een beetje eng? Vraag de imker of er een observatiekast is.

Bezoek is gratis, sterker nog: je krijgt zelfs een kopje koffie of thee en een stukje honingkoek. Vind een imker bij jou in de buurt en ga langs.

Bij-vriendelijke tuin

Wilde bijen en honingbijen hebben het moeilijk door ziektes, parasieten en bestrijdingsmiddelen (neonicotinoïden). Ook zijn er te weinig (verschillende) bloemen te vinden in tuinen en velden.Ontdek welke bloemetjes je buiten mag zetten en hoe jij bijen kunt helpen te overleven: lees Tips voor een bijenvriendelijke tuin.

Bij op bloem. Tips voor een bijenvriendelijke tuin.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.