Praktisch over duurzaam

Duurzame kledingkeuzes

04 juli 2016

Nederlandse bedrijven ondertekenen vandaag een convenant voor eerlijke en milieuvriendelijke kleding. Voor de komende jaren beloven de textielmerken betere arbeidsomstandigheden en minder milieuschade. Wil je er nu al stijlvol én duurzaam bijlopen? Ontdek Slow Fashion.

Om op de lijst van Minister Ploumen te komen beloven de bedrijven dat er komende jaren in de kledingfabrieken geen kinderarbeid, discriminatie of gedwongen arbeid voorkomt en moet het milieu en klimaat zo min mogelijk worden belast. De kledingbedrijven zijn goed voor ongeveer 35% van de kleding die in Nederland in de winkels ligt.

Stof tot nadenken

Hoewel de Nederlandse kledingbranche tekent voor een duurzame textieltoekomst, blijft je kledingkeuze van belang. Koop je kleding bewust en gebruik deze slow fashion tips om schade voor mens en milieu te beperken. Zo voorkom je miskopen en let je op de impact van kledingmaterialen. Soms sta je voor lastige dilemma’s. Wist je bijvoorbeeld dat de productie van zijde en wol veel milieuschade veroorzaakt terwijl andere stoffen bij het wassen bijdragen aan de plastic soep?

Klik voor een grote afbeelding

Bekijk het overzicht met alle kledingstoffen op een rij.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.