Praktisch over duurzaam

Een duurzaam huis moet je voelen

31 oktober 2016

Je kunt gigantisch veel informatie vinden over duurzaam wonen, maar hoe voelt het nou echt? Dat ontdek je op zaterdag 5 en 12 november tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Bewoners van honderden duurzame woningen houden open huis om je alles te vertellen over hun energiebesparingen. Schrijf je nu in om zelf een kijkje te nemen.

Het is soms lastig om te ontdekken welke energiebesparende maatregel betaalbaar en comfortabel is voor je eigen woning. Door bij iemand thuis te kijken én te voelen wordt het makkelijker om je te oriënteren. De bewoners laten zien welke maatregelen zijn genomen en vertellen hoe het bevalt. Deelnemers aan de vorige huizenroute vonden vooral ook leerzaam om te horen wat er anders of beter had gekund.

Gastvrij en gasvrij

Het 600ste duurzame huis dat meedoet aan de open dagen is van Aalt en Wilma Visscher uit Barneveld. Aalt is in 2002 uit bezorgdheid om de aarde begonnen met zonnepanelen. Inmiddels is de woning gasloos en beschouwen de Barnevelders het een sport om CO2 neutraal te zijn. "Ik heb de buurt aardig aangestoken", lacht Aalt. Overal in het land openen gastvrije mensen zoals Aalt en Wilma Vischer hun deuren om ervaringen met geïnteresseerden te delen.

Lukt het je niet om zelf een woning te bezoeken op 5 of 12 november? Lees hoe mensen diverse besparingsmaatregelen in huis ervaren. Bekijk de jongste subsidieregeling of ontdek wat je nog aan je woning kunt verbeteren.

Vind huizen die meedoen aan de Nationale Duurzame Huizen Route

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.