Praktisch over duurzaam

Eerlijke handel met oog voor klimaat

10 mei 2016

In duizenden supermarkten en winkels zijn deze week Fairtrade producten in de aanbieding. Tot 15 mei vragen bedrijven, gemeentes en individuen samen aandacht voor het belang van eerlijke handel. Ook wordt stilgestaan bij de gevolgen van klimaatverandering voor koffieboeren.

Op de verpakking van de eerlijke producten die deze week in de aanbieding zijn kom je onder andere het keurmerk van Fairtrade Max Havelaar tegen. Wil je weten wat dit zegt over eerlijke handel en milieubelasting? Neem een kijkje in de keurmerkenwijzer. In de wijzer vind je het hele jaar uitleg over ongeveer 200 duurzaamheidskenmerken en logo’s.

Wereldwijde koffiepauze

Max Havelaar nodigt je tijdens de Fairtrade week uit om mee te doen met de Fairtrade Coffee Break. In meer dan 20 landen worden koffiepauzes georganiseerd om stil te staan bij de gevolgen van klimaatverandering. Koffieboeren aan de andere kant van de wereld hebben steeds meer moeite om genoeg koffiebessen te oogsten. De boeren kunnen niet meer vertrouwen op de gangbare zaai- en oogstseizoenen en hebben last van hogere temperaturen, nieuwe plantziektes en verwoestende stormen.

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.