Praktisch over duurzaam

Extra geld voor energiebespaarlening

01 februari 2016

Lenen voor energiebesparende maatregelen wordt aantrekkelijker. Het kabinet maakt 10 miljoen euro extra vrij en hierdoor verlaagt het Nationaal Energiebesparingsfonds de rente voor de energiebespaarlening.

De nieuwe tarieven bedragen 2,2% voor 7 jaar, 2,5% voor 10 jaar en 2,9% voor 15 jaar. Deze rentetarieven zijn ook van toepassing op alle lopende aanvragen. Naast een gunstig rentetarief gaat het bespaarfonds energiebesparende maatregelen meer onder de aandacht brengen bij mensen met een eigen woning.

Lenen voor energiebesparende maatregelen

Als huiseigenaar of Vereniging van Eigenaren (VvE) kun je dankzij deze regeling tegen een gunstig tarief geld lenen en zonder spaargeld je energierekening omlaag brengen. Het is bedoeld voor duurzame maatregelen zoals gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, isolerend glas, een zuinige cv-ketel of warmtepomp, en een zonneboiler.

Met de lening kun je ook een verzameling van maatregelen financieren. Je mag maximaal 75 procent van het geleende bedrag gebruiken om zonnepanelen te kopen. Het bedrag dat je kunt lenen ligt tussen de 2.500 en 25.000 euro. Bekijk de actuele rentepercentages en lees meer over de financiering van energiebesparende maatregelen.

Wil je weten welke maatregelen in jouw huis zinvol zijn? Ga dan naar Verbeterjehuis.nl en vul jouw situatie in. Je ziet dan hoeveel een verbetering kost en hoeveel geld je ermee bespaart. 

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.