Praktisch over duurzaam

Groen verlanglijstje

23 november 2016

Wil jij minder lang denken over geschenken? Met de feestmaand voor de deur maakt Milieu Centraal het makkelijk om een duurzaam cadeau te kiezen. In de groene geefgids vind je tips en cadeausuggesties voor hem en haar en natuurlijk ook voor de kleintjes. Net zo leuk, beter voor het milieu.

De eerste tip is om cadeaus te kiezen voor een hele poos. Bedenk vooraf of iets lang meegaat en koop of vraag niet altijd iets nieuws. Tweedehands wordt een luxer geschenk beter betaalbaar en het scheelt voor het milieu omdat er geen nieuw product gemaakt hoeft te worden. Een geschenk van gerecycled materiaal is ook een duurzame keuze. Bijvoorbeeld een tas van oude uniformen of een meubelstuk van afvalhout.

Klusjesman als cadeau

Geef voor de verandering eens een opknapper cadeau. Verras een familielid of vriend door iets stuks te repareren. Laat bijvoorbeeld een oude klok weer tikken of zorg dat alle keukenkasten soepel sluiten. Heb je twee linkerhanden? Vraag dan een klusjesman cadeau voor een paar uur of bezoek een repair café in de buurt.

Cadeaus die je bijblijven

Wie een beleving cadeau krijgt zal dat niet snel vergeten. Neem iemand mee naar het theater, geef een bon voor een massage of ga een weekendje weg met de trein. Juist cadeaus die je niet direct kunt vastpakken blijven soms lang waardevol. Denk ook aan een abonnement bij de sportschool, kunstuitleen of speelotheek.

Wil je iets eetbaars geven? Niets mis mee, want luxe koffie, thee of chocolade zal niet snel ongebruikt op zolder eindigen. Let bij je keuze wel op de topkeurmerken voor voeding. De keurmerkenwijzer helpt je om duurzaam te kiezen.

Gave groene gadgets

Er zijn steeds meer gadgets te vinden die je helpen om duurzamer te leven. Zo kun je energie besparen met een hippe ledlamp, doucheradio met timer of slimme thermostaat en voorkom je afval met een trendy waterfles of coffee to go beker.

De groene geefgids is jouw cadeauwijzer voor duurzame cadeaus en presentjes.

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.