Praktisch over duurzaam

Met gemak een warmer huis

03 november 2016

Je huis isoleren is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Om dat te laten zien zullen vakbedrijven meer dan 100 woningen tegelijk isoleren op zaterdag 5 november: de dag van de isolatie. Nieuwsgierig? Kijk mee hoe huizen comfortabeler en milieuvriendelijker worden.

Nog 4 miljoen Nederlandse huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Zonde, want een maatregel zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie is relatief eenvoudig en verdient zichzelf snel terug. Bovendien woont het comfortabeler en is isoleren goed voor het milieu. Je hoeft immers minder hard te stoken en verbruikt dus minder gas en dat scheelt CO2-uitstoot.

Dag van de isolatie

Om twijfelaars over de streep te trekken is de overheid de campagne Energie besparen doe je nu gestart. Ook kun je subsidie krijgen wanneer je meerder isolatiemaatregelen in 1 keer laat uitvoeren. Wil je weten wat er precies bij komt kijken om je huis te isoleren? Bezoek op de dag van de isolatie een woning in de buurt.

Vind een gekwalificeerd isolatiebedrijf

Ben je straks overtuigd om je huis te laten isoleren, maar weet je niet met welk bedrijf je in zee moet gaan? Op de website www.wijisoleren.nl presenteren Milieu Centraal en de Vereniging Erkende Na Isolatiebedrijven Nederland (VENIN) gekwalificeerde isolatiebedrijven.

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.