Praktisch over duurzaam

Niet onder het matras maar op het dak

11 maart 2016

Nu de Europese Centrale Bank de belangrijkste rente verlaagt naar 0 procent wordt sparen bij de bank nog minder aantrekkelijk. In plaats van je geld verstoppen onder het matras kun je beter investeren in energiebesparing. Milieu Centraal rekent uit dat het rendement loopt van 6% op zonnepanelen tot 12% op spouwmuurisolatie.

Investeren in energiebesparing loont. "Nu je geld besteden aan energiebesparing betekent dat je straks geld overhoudt, omdat je dan minder energiekosten hebt", aldus Marlon Mintjes van Milieu Centraal.

Spouwmuurisolatie 

Een investering in spouwmuurisolatie levert het meeste rendement op: evenveel als een fictieve spaarrekening met 12% rente. Kies je voor Zonnepanelen dan is het resultaat vergelijkbaar met 6% rente. Ook investeringen in dak- en vloerisolatie en HR++ glas bieden fors hogere rendementen dan een spaarrekening. Zo levert dakisolatie een rendement van 9% op. Naast lagere energielasten zorgt isolatie ook voor meer comfort in huis. 

Hoog rendement én winst voor het milieu

Investeren in energiebesparende maatregelen in plaats van sparen levert meer rendement en het is goed voor het milieu. Milieu Centraal heeft uitgerekend wat het rendement is vergelijkbaar met een spaarrente. 

- spouwmuurisolatie 12%
- dakisolatie 9%
- vloerisolatie 8%
- isolatieglas 7%
- zonnepanelen 6%

NB: bij zonnepanelen is het rendement 7% als je de BTW terugvraagt.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.