Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Subsidie voor zonneboiler stijgt

Zonnig nieuws voor als je overweegt om een zonneboiler aan te schaffen: vanaf 1 januari 2017 stijgt de subsidie flink. Als je volgend jaar een zonneboiler voor 4 personen koopt stijgt het voordeel van 1.000 naar 1.500 euro. Milieu Centraal rekent uit dat het rendement op deze duurzame investering vergelijkbaar is met 3 procent rente op je spaarrekening.

Met de zonnigere subsidieregeling van 2017 kost een zonneboiler voor een huishouden van 4 personen ongeveer 1.800 euro. Met een hr-combiketel als naverwarmer zal dit huishouden daarmee zo'n 200 m3 gas, ofwel 130 euro per jaar aan gaskosten besparen. Daarvan blijft rond de 110 euro over als de elektriciteitskosten voor de pomp en onderhoudskosten betaald zijn.

Winst voor klimaat

Een zonneboiler benut de kracht van de zon om water te verwarmen met behulp van zonnecollectoren. Dit scheelt ongeveer de helft van je gasgebruik voor warm water en dat zie je terug op de energierekening. Doordat je veel minder CO2 uitstoot is een zonneboiler goed voor het klimaat.

Vooral als je thuis veel warm water gebruikt is een zonneboiler gunstig. Vind meer tips en lees waar je op moet letten bij de aanschaf van zonneboilers.