Praktisch over duurzaam

WaterSpaarders gaan voor 5 miljard

13 oktober 2016

Op Nationale WaterSpaarders Dag is door Prinses Laurentien het startschot gegeven voor de Deal van 5 Miljard. De WaterSpaarders-beweging daagt iedereen uit om maximaal 5 minuten te douchen om zo binnen een jaar tijd 5 miljard liter warm water te besparen. Op 13 oktober 2016 om vijf voor twaalf klonk symbolisch het 5’minuten douchelied van Jamai, gezongen door duizenden kinderen.

WaterSpaarders komt voort uit de wens van kinderen om zelf iets te doen tegen klimaatverandering en voor de natuur. Milieu Centraal is partner van het initiatief en steunt de missie van de kinderen om iedereen in het gezin maximaal vijf minuten te laten douchen.

Korter douchen, daar zit muziek in

Heb je afgelopen zomer de oproep van Milieu Centraal zien langskomen om korter te douchen? Op de pagina 'Korter douchen, daar zit muziek in' vind je tips om je douchetijd te klokken op maximaal 5 minuten.

5 miljard liter warm water

Volgens de Waterbespaarders moeten 565.000 mensen een jaar lang overstappen op maximaal 5 minuten douchen om 5 miljard liter warm water te besparen. Ruim 60.000 kinderen geven samen met hun gezin al het goede voorbeeld door dagelijks maximaal 5 minuten te douchen. De jonge WaterSpaarders willen graag dat iedereen meedoet. Meld je hier aan.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.