Praktisch over duurzaam

Weekje minder afval

07 oktober 2016

Vind je weggooien zonde? Dan is de challenge 'weekje minder afval' echt wat voor jou. Ga ook de uitdaging aan om een week lang zo min mogelijk afval over te houden. De door Pluk en Milieu Centraal georganiseerde afvalweek start op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid.

GIF weekje minder afval.gif (1)

Tijdens de challenge ontvang je iedere dag tips, weetjes en inspirerende verhalen over afval. Doe mee via de website van Pluk en blijf op de hoogte via e-mail. Volg je de afvalweek liever via Facebook? Meld je dan aan voor het Facebookevent. Door mee te doen produceer je niet alleen minder afval, je maakt ook kans op een leuke prijs.

Minder afval scheelt een hoop

Iedere dag produceren we per persoon zo'n anderhalve kilo afval. Ongeveer de helft hiervan leveren we gescheiden in zodat het hergebruikt kan worden. Voor het milieu is minder afval produceren beter dan afval hergebruiken of verwerken. Om je afvalberg te laten slinken is het dus verstandig om goed te letten op wat er binnenkomt. Bekijk alvast tips om afval te voorkomen.

Welk afval waar?

Het afval dat niet is te vermijden, kun je het beste goed scheiden. Door afval te scheiden blijft er minder gewoon restafval over en dan belast je het milieu minder. Videoband, yoghurtpak of pizzadoos… weet jij wat er in welke bak hoort? Doe de afvalquiz!

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.