Praktisch over duurzaam

Gluren in een duurzaam huis

30 augustus 2017

Je huis verwarmen zonder aardgas: niet iets van de verre toekomst, maar nu al goed mogelijk. Maar wat is ervoor nodig en hoe pak je het aan? Op 4 en 11 november houden de bewoners van 1000 duurzame huizen open huis. Hét moment om een kijkje te nemen bij huizen die al van het aardgas af zijn of een eind op weg zijn!

Duurzame huizen route 700x450.jpg

Tijdens de Duurzame Huizen Route kun je met eigen ogen zien hoe de bewoners hun huis duurzamer hebben gemaakt. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel ruimte de warmtepomp inneemt en hoort hoeveel geluid de buitenunit maakt. En je kunt ervaringen uitwisselen over isolatie: hoe heeft de bewoner het aangepakt, bevalt het goed en wat zou hij achteraf anders gedaan hebben? Je kunt dit jaar langs bij 1000 duurzame huizen, dus er is er altijd wel een bij jou in de buurt. Inschrijven kan via duurzamehuizenroute.nl.

Geen tijd?

Lukt het niet om in november langs te gaan? Je kunt op duurzamehuizenroute.nl ook vragen stellen aan de bewoners. Bij elk deelnemend huis staat een contactformulier.

Meteen aan de slag

Wil je meteen al aan de slag? Op Duurzaam en zuinig verwarmen lees je welke stappen je nu al kunt zetten. De basis is goede isolatie. Op www.verbeteruwhuis.nl zie je wat je kunt doen om je huis beter te isoleren en wat het je kost en oplevert. Daarnaast zijn er tal van manieren om je huis zuiniger te verwarmen, met of zonder aardgas. Lees bijvoorbeeld meer over de Warmtepomp en doe je voordeel met de Bespaartips verwarmen.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.