Praktisch over duurzaam

Guacamole in de mode

09 mei 2017

De avocado wordt steeds geliefder in de Nederlandse keuken. Volgens het CBS eten we jaarlijks 39 miljoen kilo avocado’s. Net als bij andere groenten- en fruitsoorten hangt de milieudruk afteelt, transport en verpakking. Met score B op een schaal van A tot E scoort de avocado niet slecht als de tropische vrucht per schip uit Peru of Kenia komt.

Met de groente- en fruitkalender check je van aardbei tot zeekraal hoe milieuvriendelijk het versproduct is. De milieubelasting vliegt bijvoorbeeld omhoog als een product in een verwarmde kas moet groeien of per vliegtuig overkomt. Omdat het geen doen is om dit zelf voor iedere vrucht of plantensoort bij te houden kun je het altijd opzoeken in de kalenderapp.

Score A, B of C?

Groente en fruit met milieuscore A en B zijn een goede keuze. Een avocado uit Peru en Kenia scoort een B. Zuid-Afrika eindigt in de minder milieuvriendelijke C-score omdat daar meer grond- en oppervlaktewater nodig is waardoor de milieubelasting stijgt. Voor het milieu kun je dus gerust avocado’s eten en je beter bezighouden met minder vlees eten, het isoleren van je huis of het uitzoeken van een mooie vakantiebestemming dicht bij huis.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.