Praktisch over duurzaam

Van 11 naar 10 topkeurmerken

09 juni 2017

De samensmelting van UTZ en Rainforest Alliance is goed voor het overzicht in de supermarkt. Vorig jaar rangschikte Milieu Centraal beide keurmerken in de voedsel top 11 en door de samenwerking hoef je straks nog maar op 10 topkeurmerken te letten. Om je duurzame keuze makkelijker te maken zie je in de keurmerkenwijzer hoe goed alle keurmerken en bedrijfslogo’s scoren.

Je komt ongeveer 90 verschillende duurzaamheidsplaatjes tegen op voedselproducten. Om hier wijs uit te worden selecteerde Milieu Centraal, op verzoek van het ministerie van Economische Zaken, 11 topkeurmerken. Deze scoren hoog op duurzaamheid, transparantie en controle. Wanneer het logo van UTZ straks op de verpakking plaatsmaakt voor Rainforest Alliance blijven er nog 10 topkeurmerken over om naar uit te kijken bij het winkelen.

Meer samenwerking, makkelijker kiezen

Kirsten Palland van Milieu Centraal legt uit dat de fusie aansluit bij het idee achter de topkeurmerken. Zodra keurmerken samenwerken of samensmelten zorgt dat voor hogere ambities en is het in de winkel makkelijker kiezen. “Dat beide topkeurmerken vanaf nu samen optrekken, verdient een dikke pluim”, zegt Palland.

De tweejaarlijkse ordening en beoordeling van keurmerken in de keurmerkenwijzer zorgt ervoor dat keurmerken de lat steeds iets hoger leggen. Stap voor stap moet het zo makkelijk worden om duurzamere producten te vinden.

Bekijk de scores van UTZ en Rainforest Alliance in de keurmerkenwijzer.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.