Praktisch over duurzaam

Zonnige toekomst salderingsregeling

13 juli 2017

Mensen met zonnepanelen moeten tot eind 2022 via de salderingsregeling zonnestroom tegen een gunstig tarief aan het stroomnet kunnen leveren. Dat heeft minister Kamp op 12 juli aan de Tweede Kamer geschreven. Eerder had Kamp het voortbestaan van de salderingsregeling al tot en met 2019 gegarandeerd. Update: Salderingsregeling verlengd

Door de salderingsregeling kunnen mensen met zonnepanelen de elektriciteit, die ze aan het stroomnet leveren, aftrekken van hun eigen stroomverbruik. Zo betalen ze geen energiebelasting, -heffing en btw over de zelf opgewekte stroom en ontvangen feitelijk voor de stroom het consumentenverbruikstarief van hun stroomleverancier (gemiddeld 0,20 euro per kWh).

Minster Kamp roept toekomstige kabinetten op om eigenaren van zonnepanelen een terugverdientijd van maximaal 7 jaar te blijven garanderen. Daarmee is investeren in zonnepanelen interessanter dan geld op de bank zetten.

Het milieu is sterk gebaat bij aankoop van zonnepanelen. Met 15 zonnepanelen wek je evenveel stroom op als een gemiddeld huishouden jaarlijks verbruikt. Daarmee vermijd je jaarlijks 1,9 ton CO2-uitstoot (dat is evenveel als je veroorzaakt door 9 keer met de auto heen en weer te rijden tussen Utrecht en Parijs).

Deze site gebruikt alleenĀ cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.