Praktisch over duurzaam

7 Groene voornemens voor 2018

02 januari 2018

Het begin van het nieuwe jaar is het moment voor de beste wensen én goede voornemens. Milieu Centraal wenst je het beste voor het nieuwe jaar en tipt 7 voornemens. Deze groene voornemens pakken goed uit voor jezelf, het klimaat en je portemonnee. Succes!

1. Ga direct zuiniger verwarmen

Zet deze 6 makkelijke bespaartips op je nieuwe jaarkalender en start met besparen op je verwarming. Ontdek wat je nog meer kunt besparen in huis

2. Minder vlees op je bord

Dit is hét moment om anders te gaan eten. Er zijn recepten genoeg om te smullen zonder vlees. Of je nu kiest voor 1 of 2 vegadagen per week of voor helemaal plantaardig eten gaat. Zo bespaar je CO2 op je bord

3. Ga op lampenjacht 

Gloei- en halogeenlampen zijn echt zoooo 2017! Speur onzuinige lampen op in huis en vervang ze door led. Met de keuzehulp vind je makkelijker de juiste ledlamp.

4. Pak voor korte ritjes de fiets

Laat de auto staan voor afstanden tot 7,5 kilometer. Als je de fiets pakt ben je meteen gezond en fris in beweging. Ook voor langere afstanden zijn er mogelijkheden genoeg om goed op weg te gaan.

5. Hang de was op om te drogen

Met een droogrek, waslijn en wasknijpers heb je eigenlijk geen droger meer nodig. Gebruik de wasdroger zo min mogelijk. Meer tips om te besparen in je huis

6. Pak je huis grondig aan

Investeer in goede isolatie van je woning. Door je spouwmuren en dak te isoleren heb je voortaan veel minder energie nodig om je huis comfortabel warm te houden. Bekijk meer tips om je woning te verbeteren.

7. Geef de (hybride) warmtepomp een kans

Ga er lekker voor zitten en oriënteer je of een warmtepomp bij jou thuis past. Dit systeem zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming van je huis. Door te investeren in een warmtepomp zal je veel aardgas besparen.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.