Praktisch over duurzaam

Een duurzaam bakkie doen

12 oktober 2018

In Nederland drinken we iedere dag sloten koffie en thee. Dit dagelijkse bakkie kan vaak duurzamer. Voor de koffie of thee die je thuis maakt kun je bijvoorbeeld letten op keurmerken en onderweg voorkom je afval met je eigen meeneembeker. 

Koffie en thee wordt verbouwd in tropische gebieden waar problemen voorkomen. Of er bij de productie rekening wordt gehouden met mens en milieu zie je aan keurmerken. De keurmerkenwijzer checkt dit voor ieder keurmerk. Daarnaast kun je thuis beter voorkomen dat je teveel maakt. Wist je dat verspilling van koffie en thee meestal zwaarder weegt voor het milieu dan welk apparaat je gebruikt.

Meeneembeker mee

Onderweg spaar je afval en grondstoffen uit als je drinkt uit je eigen meeneembeker. Je kunt thuis al een bakkie zetten voor je thermosmok en op steeds meer plekken krijg je korting, zoals op stations. Let met je eigen beker wel op hoe je afwast. Spoel je beker tussendoor om met koud water. Op het werk is ‘het wegwerpbekertje of de mok’ voer voor een gesprek bij het koffiezetapparaat. De milieuwinst hangt af van hoe je afwast of weggooit.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.