Praktisch over duurzaam

Groener naar kantoor

24 augustus 2018

De zomervakantie is – in bijna heel het land – weer voorbij. En dus haasten de meeste mensen zich weer naar werk of school. Een uitgerust moment om te ontdekken of je dagelijkse vervoer groener kan. Vind tips om duurzamer te reizen. 

Iedere dag met de auto naar je werk heeft flinke impact op het milieu. Juist door je dagelijkse reis duurzamer te maken kun je je CO2-uitstoot flink verlagen. Bekijk ook de klimaatklappers voor je vervoer

Veel mensen stappen nu standaard in de auto, maar voor korte ritten is de fiets een alternatief. Woon je wat verder van je werk of is fietsen te zwaar? Dan is de elektrische fiets of elektrische scooter een oplossing en veel minder milieubelastend dan een autorit. Voor lange afstanden is de trein het groene alternatief voor de auto. Je kan ook beginnen met 1 of 2 dagen de auto laten staan per week. Dit kan een hoop fileleed schelen. 

Kun je niet zonder de auto? Vraag of iemand met je mee wil rijden (carpoolen) en kijk of elektrisch rijden haalbaar is. Auto’s met een stekker worden steeds betaalbaarder. 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.