Praktisch over duurzaam

Millennials: duurzame koplopers of trendvolgers?

29 maart 2018

Millennials van 25 tot 35 jaar omarmen nieuwe ontwikkelingen en producten sneller dan ouderen. Maar betekent dat ook dat ze duurzamer zijn? Milieu Centraal liet het onderzoeken en werd verrast.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: millennials zijn geen echte koplopers wat betreft duurzaamheid. De interesse is er wel: 7 van de 10 twintigers en jonge dertigers wil graag informatie over hoe ze duurzamer kunnen leven, en de helft vindt duurzame keuzes belangrijk. Qua milieuvriendelijk gedrag lopen millennials niet voorop: een grote groep volgt de trend pas als die normaal geworden is.

Top 5: wel zonnepanelen, geen kleding

Afval scheiden en ledlampen indraaien is voor millenials normaal. Maar verrassend genoeg staan duurzame kleding en minder vlees eten niet in de top 5 van duurzame onderwerpen. Wel in hun top 5 staan maatregelen om energie te besparen en zonnepanelen. Ook langer doen met elektronische apparaten, zoals de smartphone, is populair. Milieuvoordelen en persoonlijk voordeel gaan daarmee hand in hand.

Minder vliegen niet populair

Millennials vliegen wat af: bijna de helft is het afgelopen jaar minstens één keer met het vliegtuig op vakantie geweest. Maar er is weinig behoefte aan informatie over de impact van vliegen en klimaatcompensatie: slechts 5 procent wil daar meer over weten. 

20 jaar Milieu Centraal, 20 jaar vooruitblikken

Milieu Centraal bestaat dit jaar 20 jaar en kijkt daarom 20 jaar vooruit: wat beweegt de jonge generaties? En hoe kan Milieu Centraal haar tips en adviezen daarop laten aansluiten? Het onderzoek levert daarvoor - verrassende - input.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.