Praktisch over duurzaam

Tips tegen wespen: radler en rozemarijn

08 augustus 2018

Augustus is vakantietijd, ook voor de wespen. Nu hun werk erop zit, gaan ze op zoek naar lekkere hapjes voor zichzelf. Ze zijn dol op zoetigheid en vlees. Zoemen ze bij jou ook al rond? Met deze 5 praktische tips hou jij wespen uit de buurt.

1. Zet een plantje rozemarijn, munt of een schaaltje kruidnagels op je balkon of terras. Wespen houden niet van de geur van deze kruiden.

2. Geef ze geen eten... Limonade, ijsjes, vlees: wespen zijn er dol op. Dek glazen limonade af en ruim gemorste druppels meteen op. Ben je klaar met eten? Ruim snel op.

3. … of laat ze juist in de val lopen. Je kunt zelf een val maken met wat bier en limonade erin (Radler-bier). Wespen komen erop af en verdrinken. Bijen houden niet van bier, dus die lok je hiermee niet in de val.

4. Blijf rustig. Slaan werkt averechts en maakt de wesp juist boos. Wacht tot de wesp uit zichzelf wegvliegt of maak langzame bewegingen.

5. Hang een nep-nest op. Wespen denken daardoor dat er al andere wespen bij jou in de buurt wonen en blijven weg. Als je het nu ophangt, heb je kans dat er volgend jaar minder wespen komen.

Meer weten over deze tips? Ga naar onze pagina over wespen.

Kruiden tegen wespen 800x400.jpg

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.