5 goede voornemens

Vrouw Fiets Water Brug
Januari is de maand van de goede voornemens. Wil jij ook aan de slag met een goed voornemen om groener te leven? Met deze 5 duurzame voornemens kun je dit jaar aan de slag!

1. Verspil geen warmte

Energie besparen is makkelijk! Met deze tips tegen warmteverspilling gaat jouw verbruik meteen omlaag. Goed voor de portemonnee en het milieu. Bekijk deze tips om nog meer te besparen in huis.

2. Eet vaker vegetarisch

Laat het vlees dit jaar links liggen. Met een vegetarische of plantaardige maaltijd kies je voor het milieu. Door minder vlees te eten je jouw CO2-voetafdruk. Check de klimaatimpact van vlees, vis en vega.

3. Koop meer tweedehands

Kleding, meubels, fietsen. Tweedehands is vaak een prima eerste keus. Dit scheelt grondstoffen, energie en kosten. Bekijk meer tips voor het kopen van tweedehands spullen.

4. Pak vaker de fiets

Je vervoerskeuze heeft flinke impact op het milieu. Laat de auto vaker staan en neem de (elektrische) fiets. Met de fiets ben je gezonder, schoner en goedkoper onderweg. Vergelijk hier de auto met de fiets.

5. Verklein je afvalberg

Minder afval is beter voor het milieu. Met een eigen boodschappentas en herbruikbare drinkbeker voorkom je eenvoudig plastic afval. Benieuwd wat jij nog meer kan doen om jouw afvalberg te verkleinen? Lees deze slimme tips.